Είναι δυναμική, είναι φιλόδοξη, είναι τσαμπουκαλού, είναι ευφυέστατη… Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η γυναίκα εκείνη που ατενίζει από το υψηλότερο σημείο της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής, βουλευτές, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων και πρωθυπουργούς (νυν και πρώην), έχει καταφέρει από την ανάληψη των καθηκόντων της να δώσει νέα πνοή στις πάλαι ποτέ βαρετές συνεδριάσεις του νεοκλασικού του Συντάγματος.

Οι φανατικοί της εχθροί την κατηγορούν για κομματικοποίηση του αξιώματος, με το οξύμωρο αυτής της θέσης να προκύπτει από το γεγονός πως στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν είναι λίγες οι φωνές εκείνες που ενίστανται για τη διαφοροποίησή της σε μια σειρά από ζητήματα. Όπως και να ‘χει, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη στάση της έχει καταφέρει να δημιουργήσει -εκτός από ταγμένους αντιπάλους- κι ένα εξίσου ταγμένο στρατόπεδο φανατικών υποστηρικτών.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, κατά τις οποίες η πολιτική επικαιρότητα την επαναφέρει ξανά και ξανά στον αφρό, η υποστήριξη αυτή λαμβάνει ολοένα και περισσότερο ακραίες μορφές. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα τις φήμες που έφτασαν πριν από μερικές ημέρες στο Provocateur, οι οποίες ανέφεραν πως δεκάδες οπαδοί της με περίεργα μπλουζάκια περιφέρονταν κατά δεκάδες στο Κέντρο της Αθήνας. Φήμες που τις αξιολογήσαμε, αρχικά, ως αποκύημα της φαντασίας, ως μια συνηθισμένη… τρολιά.

Ωστόσο, η ίδια η ζωή (όχι η Κωνσταντοπούλου) μας διέψευσε κατηγορηματικά και με τον πλέον πομπώδη τρόπο σήμερα το μεσημέρι. Τότε, δηλαδή, που δύο οπαδοί του νεοϊδρυθέντος “fan club Σ.Κ.Α.Σ.T.Ε. (Σύλλογος Καψουρευμένων Αθηναίων με τη Συντρόφισσα Της Επανάστασης)” εισέβαλλαν στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Provocateur, σε μια κίνηση εξωτερίκευσης της αλληλεγγύης και του θαυμασμού τους προς την πρόεδρο της Βουλής.

Η (ειρηνική) παραμονή τους στο χώρο κράτησε λίγα μόλις λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων πρόλαβαν να πετάξουν φέιγ βολάν με το σύνθημα “Ζωή, ζούμε για να σε ακούμε (να τους τα χώνεις)” και να φωτογραφηθούν με τα t-shirt που βλέπετε παρακάτω…

 

 

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της”, μας ανέφερε ο μεγαλύτερος από τους δύο υποστηρικτές, ο Χ.Ξ. (τα αρχικά οφείλονται στο φόβο που νιώθουν οι ίδιοι μετά τη στοχοποίηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου από πολλά ΜΜΕ). Δίπλα από τον ΧούΞού,  ο οποίος φέρεται να είναι κι ο “εγκέφαλος” του Συλλόγου, στέκονταν περήφανος και δακρυσμένος ένας μεγαλόσωμος νέος, ο Ν.Χ. Αφότου μας συστήθηκε ως επικεφαλής της Νεολαίας του “Σ.Κ.Α.Σ.T.Ε.”, προχώρησε στην εξής δήλωση: “Πίνουμε νερό στο όνομα της Ζωίτσας! Κι αυτό το νερό θα το πιούμε απολαμβάνοντάς το γουλιά-γουλιά. Μέχρι το τέλος!”.