Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ΠεριστέραΜπέτυ Μπαζιάνα, βρίσκεται χωρίς η ίδια να το επιθυμεί ή να το επιδιώκει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ως «πρώτη κυρία» της χώρας. Όρος που ηχεί αδόκιμος στη mentalite της λένε αυτοί που έχουν ζήσει από κοντά την νεαρή κοπέλα με το χαμηλό τόνων προφίλ, που δεν προσπάθησε ποτέ να οικειοποιηθεί μια δημοσιότητα για την οποία άλλες θα σκότωναν. Μέχρι και η Αμερικάνικη Vogue ασχολήθηκε μαζί της, προτείνοντας της να φορέσει κάποια συγκεκριμένα μοντέλα που προτείνει ο στιλίστας στο site του περιοδικού Edward Barsamian.

Αυτό που προφανώς δεν γνωρίζει ο συγκεκριμένος στιλίστας είναι ότι η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα δεν χρειαζόταν τις στιλιστικές του συμβουλές και ο λόγος είναι απλός. Δεν ήταν ποτέ φανατική οπαδός της μόδας, ούτε είχε φανταστεί ποτέ τον εαυτό της σε ρόλο fashion icon, ακόμη και όταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής ήξερε ότι από την επόμενη ημέρα θα ήταν η πρώτη κυρία της χώρας. Άλλωστε, όταν έχεις περάσει ως έφηβη από την ΚΝΕ, πιο πολύ έχεις εντρυφήσει στον «Ριζοσπάστη» παρά στα απαγορευμένα για όλες τις «συντρόφισσες» γυναικεία περιοδικά.

 

 

Γι’ αυτούς που την έχουν γνωρίσει, είναι μια γυναίκα με  γούστο στις ενδυματολογικές της επιλογές, το οποίο ποτέ δεν ήταν -και δεν πρόκειται να γίνει, λένε φίλοι της- κραυγαλέο. Η γνωριμία της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων δεν γέννησε απλά ένα μαθητικό ειδύλλιο με ημερομηνία λήξης. Οδήγησε σε έναν έρωτα που επισημοποιήθηκε όχι με γάμο αλλά με σύμφωνο συμβίωσης, καρπός του οποίου ήταν δύο αγόρια, ο πρωτότοκος Παύλος και ο Ορφέας-Ερνέστο που πήραν τα ονόματά τους σε τελετή ονοματοδοσίας.  

H κυρία Μπαζιάνα περνάει ατέλειωτες ώρες με τα παιδιά, αφού ο σύντροφός της εδώ και έξι χρόνια, έχει μπει για τα καλά στην πολιτική αρένα ως βουλευτής και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που στέκεται δίπλα στον σημερινό πρωθυπουργό οι επίσημες προσωπικές φωτογραφίες του ζευγαριού είναι ελάχιστες, κυρίως από κάποιες παραστάσεις στο Ηρώδειο η την Επίδαυρο.

Τους επόμενους μήνες ως σύντροφος πλέον του πρωθυπουργού και πρώτη κυρία της χώρας, θα πρέπει σε πολλές περιπτώσεις να συνηθίσει τον καταιγισμό των φλας και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Έστω κι αν δεν τρελαίνεται γι’ αυτό…