Η Myla Dalbesio είναι νεοϋορκέζα, 27 χρονών, και εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται ως μοντέλο. Αναμενόμενα όμορφη, με έντονα χαρακτηριστικά, λευκό δέρμα, σκούρα καστανά μαλλιά και γαλανά μάτια κλέβει τις εντυπώσεις όπου κι αν εμφανιστεί. Και, εις ένδειξη αναγνώρισης, ο οίκος Calvin Klein, την περιέλαβε στην καμπάνια για τα εσώρουχά του που τόσες και τόσους ανέδειξε.

 

 

Όμως η Myla Dalbesio δεν είναι ικανοποιημένη. Τα επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σοβαρά, κι ας είναι ασυνήθιστα.

«Και ποια είναι αυτά;», απορείτε. Ακούστε: Η νεαρή δεν μπορεί να στεριώσει δουλειά κι αυτό γιατί το βάρος της παραείναι φυσιολογικό. Με άλλα λόγια δεν είναι αρκετά λεπτή –λυμφατική είναι ο σωστός όρος- για να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της πασαρέλας και των φωτογραφίσεων. Δεν είναι όμως και τροφαντή για να διεκδικήσει μερίδιο από τα ψίχουλα που η βιομηχανία της μόδας βάζει στην άκρη για τις παχουλές ή –για να ξέρουμε τι λέμε- για να μην φωνάζουν οι οργανώσεις για τις τροφικές διαταραχές και τα γυναικεία δικαιώματα.

 

 

Η  Myla Dalbesio λοιπόν αναγκάζεται να καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα για να βρει δουλειά ως μοντέλο «με πλούσιες καμπύλες». Φοράει ειδικά ενισχυμένα εσώρουχα που δείχνουν το στήθος και τον ποπό της πιο προικισμένα από ό,τι είναι και με αυτό τον τρόπο βολεύεται.

Και έφτασε η στιγμή που έπεσε επάνω της το βλέμμα των υπεύθυνων της καμπάνιας για τα εσώρουχα Calvin Klein. Η συγκεκριμένη δουλειά ως γνωστόν στοιχειώνει τα όνειρα όλων των μοντέλων που περιμένουν από αυτή να καθιερωθούν και αυτή έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

 

 

Κι έτσι άρχισε τα πάρτι. Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα δείγματα της καμπάνιας με την Myla Dalbesio σε ρόλο plus size το ίντερνετ εξερράγη. Από πού ως που «παχουλή» μια γυναίκα με ύψος 1.80 μ. που φοράει ρούχα νούμερο 10 (4-6 νούμερα κάτω από το μέσο όρο); Είναι αυτό το σουλούπι μιας γυναίκας που χρειάζεται να προσπαθήσει για να αποδεχτεί την εικόνα της διότι αυτή απέχει τόσο πολύ από τα πρότυπα που μας ταΐζουν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης;

Στο τέλος η Dalbesio υποχρεώθηκε και αυτή να τοποθετηθεί. Και τι είπε η έρημη; Ότι το μέγεθός της είναι το φυσιολογικό και ως εκ τούτου δεν θέλγει κανέναν και ότι υποχρεώνεται να υπερβάλλει τις διαστάσεις της για να βρει δουλειά. Και κατέληξε: «Και οι γυναίκες με κανονικές αναλογίες έχουν ανάγκη από ένα πρότυπο».