Τα Χριστούγεννα αναβοσβήνουν σε κάθε μεριά του πλανήτη. Δέντρα υπέροχα στολισμένα ή και όχι, σε σπίτια και βιτρίνες έχουν κάνει τα πρωινά στη δουλειά όλο και πιο δύσκολα, μιας και τα μελομακάρονα που σνομπάρουν τους κουραμπιέδες, μας θέλουν παρέα κάπου ζεστά να μας παχύνουν με την ησυχία τους. Δεν βαριέσαι, μια ζωή την έχουμε ας είναι αφράτη και χαμογελαστή. Ας είναι με αγκαλιές και ευχές, με φιλιά και δώρα που μας κάνουν να τσιρίζουμε καθώς ανοίγουμε σακουλάκια και πολύχρωμα χαρτιά.

Πριν χρόνια, ψάχνοντας δώρο για κάποιον που πολύ ήθελα να εντυπωσιάσω, τα πράγματα ήταν πρωτόγνωρα δύσκολα. Το ένα μου ξίνιζε το άλλο μου μύριζε και τίποτα δεν ήταν αρκετά του γούστου μου, όπως θα έλεγε γραφικά η μάνα μου. Τότε ήταν που βρέθηκε εκείνος ο υπέροχα χαμογελαστός τύπος που γεμάτος κατανόηση για τον πόνο μου, μου είπε το πραγματικά πολύ απλό “Δεσποινίς, τα δώρα τα διαλέγουμε όχι βάση του τι αρέσει σε εμάς, αλλά τι θα αρέσει σε εκείνον που τα προορίζουμε”. Τόσο απλό να το καταλάβω, τόσο δύσκολο για να το σκεφτώ…

Το παν είναι να πεις αυτό που πρέπει τη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος! Για παράδειγμα περπατάς με το αγόρι σου το τυχερό στην Ερμού και το ζείτε εορταστικά. Άγιοι Βασίληδες, τάρανδοι με κουδούνια, μπαλόνια και όλα τα σχετικά. Τον βλέπεις ζορίζετε. Έχει αρχίσει να αγριοκοιτάζει όποιο τρελαμένο παιδάκι πέφτει πάνω του. Όσο κακή είναι η ώρα να του ζητήσεις και εσύ ένα τέτοιο για να ολοκληρωθεί η αγάπη σας, άλλο τόσο μάταιη προσπάθεια είναι να τον πείσεις να σου κάνει εκείνο το δώρο που σε κάνει να μη θες κανένα άλλο.

Αν βρεθείς δηλαδή (ξέρεις πόσο τυχαία) μπροστά από μια βιτρίνα PANDORA που λαμποκοπά η άτιμη από πάνω μέχρι κάτω με βραχιόλια, δαχτυλίδια και όλους τους σχετικούς πειρασμούς, πόσο μπορείς να κρατηθείς και εσύ; ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ! Παρόλα αυτά, πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμη μιας και σίγουρα δεν είναι η ώρα που το μυαλό του θα συγκρατήσει τον ενθουσιασμό σου. Λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποια πράγματα θέλουν μια κάποια τακτική.

Θέλουν ας πούμε χουχούλιασμα, φαγητό από τα χεράκια σου, κουβέρτα και πάνω από αυτήν laptop να χαζεύεις στο e-shop PANDORA, αυτό ακριβώς που έχεις στο νου σου. Ρωτάς τη γνώμη του, που η αλήθεια είναι ότι μας νοιάζει και δεν μας νοιάζει εκείνην την ώρα και του δίνεις μαζί με φιλιά να καταλάβει πόσο λιώνεις γι’ αυτές τις πετρούλες που έχει το κολιέ που είδες και που πάνε τέλεια με το φόρεμα που πήρες, μόνο για εκείνον. Να είστε γλυκές μωρέ με τα αγόρια σας. Όχι μόνο για τα δώρα και όχι μόνο στις γιορτές!

Αν πάλι τα πράγματα δεν πάνε εντυπωσιακά καλά, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα πρέπει να δράσεις πιο επιθετικά! Έχει περάσει μια βραδιά μόνο για άντρες, με μπάλα, πίτσα, μπύρα και όλα έχουν πάει καλά. Προσοχή! Είναι σημαντικό να έχουν πάει τα πράγματα καλά και να γύρισε σπίτι με τους 3 βαθμούς της αγωνιστικής. Εκείνην ακριβώς τη στιγμή που σου περιγράφει και ακούς με τρομερό σίγουρα ενδιαφέρον, πώς κατέβασε η ομαδάρα του την μπάλα από τη σέντρα, τρίπλαρε, σούταρε και σκόραρε πρέπει να προσποιηθείς την εντυπωσιασμένη σχολιάζοντας τα πιο τέλεια σκουλαρίκια που είδες και που έβαλαν γκολ στην καρδιά σου.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να ψήσουμε καφέ, να μασουλάμε λιχουδιές και να λέμε διάφορες στιγμές που μπορείς να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίας του καλού σου (και να του αρέσει), όμως η αλήθεια είναι ευτυχώς αλλού. Εντελώς με σιγουριά στο λεώ, αν τύχει (που θα τύχει) και βρεθείτε στη βιτρίνα της PANDORA, δεν θα χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό… 

Καλές και αστραφτερές γιορτές! 

https://www.youtube.com/watch?v=LpuSN-iM74M