Ανοίγω την ατζέντα μου και βλέπω στη σημερινή μέρα τη σημείωση “Αρβανιτάκη heart“. Ναι, σήμερα είναι η μέρα. Μπαίνω στο γραφείο όπου συζητάμε τι γράφουμε και απλά ανφέρω:

-Έχει γενέθλια η Αρβανιτάκη σήμερα. 

-Ωχ.

-Θα γράψω για την Ελευθερία Αρβανιτάκη σήμερα ΛΕΩ. 

-Μόνο να μην είσαι εμμονικός.

-Με προσβάλλεις…

Είμαι ο Νίκος, είμαι καλά και έχω πρόβλημα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Δεν μου έχει κάνει κάτι η γυναίκα, απλά δεν μπορώ να ακούω τη φωνή της. Εγώ φταίω, όχι εκείνη, αλλά δεν μπορώ με τίποτα. 

Θέλοντας και μη όμως, τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να την αποφύγω γιατί μου αρέσει η μουσική στην οποία δραστηριοποιείται, ακούω τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στους οποίους παίζονται συχνά τα τραγούδια της και βρίσκομαι αρκετά συχνά στους χώρους που τραγουδά. 

*Διαφημιστικό διάλειμμα…

Αυτή η εισαγωγή ήταν μόνο για να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την κυρία Αρβανιτάκη, αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα με τη φωνή της καλλιτέχνιδος Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Ωστόσο είμαι καλός άνθρωπος και δεν θέλω να μείνει χωρίς δουλειά η αγαπημένη (κάποιων) ερμηνεύτρια, γι’ αυτό σκέφτηκα μερικές δουλειές που θα μπορούσε να κάνει σε περίπτωση που αποφάσιζε να διακόψει την ενασχόλησή της με την τέχνη. 

Έχουμε και λέμε…

Αντικουνουπικό

Κάποιοι κακοήθεις ίσως να υποστήριζαν ότι η φωνή της είναι τόσο ψιλή που θα χρησίμευε ως αντικουνουπικό σε κάποιες περιοχές που έχουν θέμα με τα έντομα τους θερινούς μήνες. Οι ίδιοι αναφέρουν πως θα μπορούσαν να πετούν μικρά αεροπλάνα πάνω από τα ποτάμια που δημιουργούνται τα προβλήματα και να παίζουν από τεράστια ηχεία το “Θέλω κοντά σου να μείνω”. Με αυτόν τον τρόπο όσα κουνούπια δεν πνίγονται μέσα στο νερό από τον τρόμο, θα απομακρύνονται τόσο που στην Αφρική θα μιλούν για το “Ελληνικό κουνούπι” και τον κίνδυνο που αυτό μεταφέρει, όπως εμείς μιλάμε για την Αφρικανική σκόνη. Δεν είναι κακή ιδέα πάντως. 

**διάλειμμα για λίγο ΟΥΟΥ – ΟΥΟΥ – ΟΥΟΥ

 

Επικοινωνία με τα δελφίνια

Αυτή είναι δική μας πρόταση. Έχει παρατηρηθεί ότι το δελφίνι είναι ένα από τα εξυπνότερα ζώα στον πλανήτη και με λίγο επιστημονικό “σπρώξιμο” θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Αφού λοιπόν τα δελφίνια επικοινωνούν με υπέρηχους και εμείς ως ανθρώπινο είδος έχουμε την Ελευθερία που παράγει αλλά και κατανοεί υπέρηχους, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Δεν είναι κρίμα να έχουμε ένα τέτοιο υπερόπλο και να το κρατάμε κλειστό στην ντουλάπα; Ο Λιακόπουλος γιατί δεν το έχει σκεφτεί ακόμα; Όλα εμείς;

Βασανιστήριο

Υπάρχουν φήμες, δυστυχώς μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες, που αναφέρουν πως σε κάποια ολοκληρωτικά καθεστώτα τα τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για να επιτευχθεί η ομολογία των κρατουμένων. Είναι δεδομένο ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΟΗΕ αντιτίθενται σε αυτό το μέτρο, αλλά εγώ λέω να το σκεφτούμε. Δεν είναι ανάγκη να να χρησιμοποιείται σωματική βία όταν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι φωνητικές χορδές της αγαπημένης ερμηνεύτριας. Ομολογείς κύριε ή θα κάτσεις να ακούσεις όλο τον live δίσκο από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο; Πόσο θάρρος έχεις;

Εκπαίδευση Σκύλων 

Έχεις το κουταβάκι σου και προσπαθείς να το μάθεις να συμπεριφέρεται. Θα κάτσεις να φωνάζεις σαν τον τρελό μέχρι να αρχίσει να καταλαβαίνει; Όχι! Όπως ακριβώς λειτούργησε η φάση με το σκυλί του Παβλόφ, έτσι θα χρησιμοποιήσεις κι εσύ το ταλέντο της Ελευθερίας. Πάει να κατουρήσει μέσα; “Τραγούδια λέω αρμένικα” και κόκκαλο ο σκύλος. Πάει να τσιμπήσει από το φαγητό σου; “Πόσο ακόμα να σ’αγαπω δίχως σώμα” και του κόβεται η όρεξη. Με ευχαριστείς μετά.