To Distractify έκατσε, τα έβαλε κάτω, τα μέτρησε, τα ξαναμέτρησε και ανέδειξε τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες του Instagram για το 2015. Και, ω του θαύματος, όλες ανήκουν σε διάσημα θηλυκά από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Κι αν το μυαλό σου πηγαίνει με τη μία σε σέξι παρουσίες που συνηθίζουν να ανεβάζουν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκλητικές φωτογραφίες, πέφτεις έξω. 

Εδώ μιλάμε για περιπτώσεις όπου διάφορες τηλεπερσόνες και τραγουδίστριες έχουν κατανοήσει τη δυναμική που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο μέσο και το χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο ώστε να χτίσουν ολόκληρες αυτοκρατορίες στηριγμένες στα Likes και στους followers. Τα πράγματα είναι απλά και το μοτίβο επαναλαμβανόμενο: selfies, selfies, selfies.

1. Στην κορυφή των πιο δημοφιλών φωτογραφιών βρίσκεται η Kendall Jener από την περιβόητη οικογένεια Kardashian. Είναι και πολλά τα κορίτσια όλο και κάποια θα πετυχαίναμε στη λίστα… Η 20χρονη Κendall, που λέτε, πήρε μόλις 3.2 εκατ. likes έτσι απλά ξαπλώνοντας στο πάτωμα, κλείνοντας τα μάτια της και λανσάροντας αγαπούλες μέσω των μαλλιών της. Επικίνδυνο ακούγεται, χαρά στο κουράγιο της…


2. Μία ακόμη σελέμπριτι που συγκίνησε τους followers της ήταν η Taylor Swift , μπροστά από ένα τόσο δα μπουκέτο από λουλούδια.  2.6 εκατ. likes κυρίες και κύριοι…

 

Awwww Kanye sent me the coolest flowers!! #KanTay2020 #BFFs

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Taylor Swift (@taylorswift) στις


3. H τριάδα της κορυφής, κλείνει και πάλι με την Taylor Swift, η οποία πήρε… 2.5 εκατ. likes επειδή έκανε καλικούτσα με τον σύντροφό της. Δεν χρειάστηκε καν να τραγουδήσει η τύπισσα…


4. Επανερχόμαστε και πάλι στην οικογένεια Kardashian, γιατί το μικρό τους το κοριτσάκι αποφοίτησε και ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό μια φωτογραφία. Ναι, για την Kylie Jenner μιλάμε, 18 ετών παρακαλώ. Η μικρή έβαλε τα γυαλιά σε όλη την φαμίλια γιατί ήταν και υποψήφια για το βραβείο καλύτερου λογαριασμού στο Instagram. Μπορεί να μην το κέρδισε αλλά, δεν νομίζω να σκοτίστηκε. Ίσως τα 2.3 εκατ. likes που πήρε ανεβάζοντας μια ταπεινή φωτό σαν την παρακάτω, να είναι το καλύτερο γιατρικό.


5. Ανεβαίνουμε λίγο ηλικιακά και πάμε στην μανούλα -πλέον- Beyonce. Την οποία, δεν φαίνεται να την πιάνουν όλα αυτά που λένε όσοι εναντιώνονται στην έκθεση παιδικών προσώπων στα social media. Αντιθέτως, αφού τους έβγαλε τη γλώσσα και φωτογραφήθηκε με το μωρό της, τσίμπησε περίπου 2.3 εκατ. likes. 


6. Kι εκεί που νόμιζες ότι έχεις ξεμπερδέψει με την Taylor Swift, να τη πάλι μπροστά μας στη δεκάδα. Αυτή τη φορά μπλεγμένη σε γατοκαταστάσεις που τις απέφεραν ούτε λίγο ούτε πολύ 2.3 εκατ. likes. Nιάου.

 

Meerkat Manor.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Taylor Swift (@taylorswift) στις


7. Ακολουθεί η 23χρονη πρώην σύντροφος του Justin Bieber, Selena Gomez. Μια selfie με την τσίμπλα στο μάτι και τσουπ! 2.3 εκατομμύρια Likes. 


8. Μη ξενερώνεις, αλλά η Taylor Swift δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Με τρεις παρουσίες μέσα στη δεκάδα, μιλάμε μάλλον για την πιο δημοφιλή ινσταγκράμερ των ημερών μας. Και προφανώς η γάτα της έχει κατακτήσει ήδη τον τίτλο της πλέον αναγνωρίσιμης γάτας παγκοσμίως. 

 

Meredith is allergic to joy.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Taylor Swift (@taylorswift) στις


9. ΟΧΙ ΑΛΛΟ SWIFT, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΑΤΑ!!! Νισάφι… 

 

I woke up like thissss (With a cat on me)

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Taylor Swift (@taylorswift) στις


10. Φτάσαμε επιτέλους στην τελευταία της λίστας και ευτυχώς έχουμε κάτι διαφορετικό. Νταξ, όχι και τόσο διαφορετικό, πάνω σε Καρντάσιαν πέφτουμε πάλι. Τουλάχιστον, όμως, δεν ξαναβλέπουμε το Τεϊλοράκι. Με αυτά και με αυτά, 2.2 εκατ. likes για την Kendall Jenner.