Από τότε που τα μονοθέσια της F1 έβαλαν “σιγαστήρα” η αλήθεια είναι πως το φιλοθεάμων κοινό, μαζί του και εμείς, στράφηκε στα μηχανάκια. Είχε στραφεί προ πολλού δηληδή, καθώς ο δημοφιλής (και προσφιλής) σε μας, γιατρός, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας των 00s, είχε αρχίσει να τρελαίνει τα μυαλά των -τότε- πιτσιρικάδων με τα κατορθώματά του. 

Λίγο πιο μετά μάθαμε τον Stoner, τον Lorenzο, τον Pedrosa ενώ είδαμε τον καλύτερο φίλο του Ντόκτορα Rossi, Marco Simoncelli, να τραυματίζεται θανάσιμα στην πίστα της Sepang. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν πως τα παλικάρια των 2 τροχών παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, όχι μόνο γιατί νοιάζονται για το θέαμα που προσφέρουν κάθε 2 Κυριακές αλλά γιατί στις φλέβες τους κυλά αίμα “ασφάλτινο”.

Το ίδιο αίμα που κληρονομικά έχουν αποκτήσει και οι θεότρελοι οδηγοί του TT Race, με πρώτο και καλύτερο τον Guy Martin. Toν άνθρωπο που έκανε γνωστό τον ετήσιο αγώνα του Isle σε ολόκληρο τον πλανήτη.  

Κι όμως, παρ’ όλη την “αντρίλα” που μπορεί να αποπνέει η κατάχρηση αδρεναλίνης και ενδορφινών, οι riders του MotoGP δεν είναι στη πρώτη σειρά των κοσμικών εκδηλώσεων. Μπορεί να δεις τον Benjamin Jason Button με το πανέμορφο κορίτσι του στη Vogue, μπορεί να σου γυαλίσει το νέο καρντάσι του Louis Hamilton, δεν πρόκειται όμως να ασχοληθείς με το πού πήγε, βγήκε, ήπιε ο Jorge Lorenzo. Και εκεί είναι όλη η φάση. Εκεί που δεν το περιμένεις τα γνωστά και ως “paddock girls” τοποθετούν εαυτόν στο βάθρο των πιο ωραίο θηλυκών που είδε ποτέ ανδρικό μάτι στον αθλητισμό. Αν μπορούμε να κατατάξουμε το MotoGP στην κατηγορία των αθλημάτων. 

Κορίτσια πιο καυτά κι από τα λάστιχα του Kick Marquez τη στιγμή της κόντρας του με τον Ρόσσι. Κορίτσια που εναλλάσσονται από αγώνα σε αγώνα και σε αφήνουν μαλάκα κάγκελο με ένα τους χαμόγελο. 

Κι επειδή κάποιος έπρεπε να συγκεντρώσει όλο αυτό το υλικό που εδώ και χρόνια μας προσφέρουν απλόχερα οι διοργανωτές, μπήκαμε σε αυτή την αιμοσταγή διαδικασία και σου παρουσιάζουμε 20 φωτό-φωτιά. Για να συμφωνήσεις μαζί μας ή να φέρεις στο τραπέζι τα δικά σου ευρήματα (ελεύθερα στα comments παρακάτω). 

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Marco “Ζεις περισσότερο με 5 λεπτά γρήγορης οδήγησης από ό,τι ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τους τη ζωή”. Αυτό χωρίς να συνυπολογίζεται μια βόλτα από τo Paddock. 

Enjoy!