Μπορεί η ανθρωπότητα θεωρητικά να έχει κάνει άλματα στα ζητήματα ισότητας των φύλλων, ωστόσο αν το δούμε λίγο πιο διεξοδικά κάθε άλλο παρά αυτή είναι η αλήθεια. Για σκεφτείτε το λίγο. Πόσος σεξισμός πιστεύετε ότι υπάρχει εκεί έξω; Πόσες γυναίκες ηγέτες κρατών ξέρετε; Πόσες γυναίκες είναι CEO σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες; Η απάντηση είναι: πολύ λιγότερες από όσο θα έπρεπε.

Ένα από τα πολύ απλά Ελληνικά παραδείγματα είναι η βουλή. Μόλις 54 είναι οι ελληνίδες που κάθονται στα έδρανα σε σύνολο 300. Δεν το λες και πλειοψηφία, ειδικά αν αναλογιστείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες γυναίκες τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο κυβερνητικό σχήμα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ελληνικό. Στη Γερμανική βουλή το ποσοστό γυναικών είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της χώρας μας. Αντίστοιχα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για να τονίσει το φαινόμενο της έλλειψης γυναικών από νευραλγικές θέσεις της μουσικής, των τεχνών, των media και της πολιτικής, το Αγγλικό περιοδικό Elle έφτιαξε ένα video στο οποίο περιλαμβάνονται μερικές από τις πιο γνωστές ομαδικές φωτογραφίες. Πήραν αυτές τις φωτογραφίες και αφαίρεσαν από μέσα κάθε ανδρική παρουσία αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την άνιση κατανομή ρόλων ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες.