Μπήκε ο Ιούλιος του κι εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία τις (ακόμη πιο) ζεστές μέρες που θα μας κάνουν να αναζητήσουμε ένα ωραίο και δροσερό κοκτέιλ. Θα σας δώσω εδώ και τώρα μερικές προτάσεις να τις έχετε πρόχειρες σε πρώτη ζήτηση και ελπίζω να μην αργήσει η ώρα που θα τις χρειαστείτε. Έχουμε και λέμε…

1. BOURBINI 

Αυτό το κοκτέιλ, το οποίο δημιουργήθηκε στο Louisville από τον διευθυντή του Raw Bar, Jacquelyn Zykan, κάνει ακόμα και ένα μπέρμπον να γίνεται προσιτό και ευχάριστο, χάρη στην προσθήκη των γεύσεων του ροδάκινου και του Prosecco.

30 ml Bourbon Whisky
2 σταγόνες Angostura
15 ml Mathilde Peche(ή άλλο) ροδάκινο λικέρ

Ανακινήστε τα υλικά σε ένα σέικερ για να ομογενοποιηθούν και να παγώσουν. Σερβίρετε με ένα πάγο σε ένα ποτήρι φλουτ και συμπληρώνετε με Prosecco μέχρι επάνω. Με έναν αναδευτήρα ανακατεύετε ελαφρά και γαρνίρετε με φύλλα μέντας. 

2. LEMON-THYME VODKA LEMONADE 

Μια συνταγή του Chef Jean-Georges Vongerichten.

3 χοντρές φέτες λεμόνι 
ζάχαρη 
0,25 φλιτζανιού σιρόπι λεμόνι- θυμάρι*
0.25 κύπελλο citrus vodka
0,25 φλιτζανιού σόδα 
1 κλωναράκι φρέσκο ​​θυμάρι, κατά προτίμηση λεμονοθύμαρο

Περάστε τα χείλη του ποτηριού με την μία φέτα του λεμονιού και βουτήξτε τα χείλη του ποτηριού στη ζάχαρη. Κρατήστε τη φέτα του  λεμονιού. Βάλτε τις υπόλοιπες 2 φέτες λεμονιού, αφού τις σπάστε με το χέρι και απελευθερώστε τα έλαια της φλούδας μέσα σε ένα σέικερ, μαζί με το σιρόπι και τη βότκα. Καλύψτε και ανακινήστε. Συμπληρώσετε πάγο στο ποτήρι. Ρίξτε όλο το περιεχόμενο του σέικερ, μαζί με τις φλούδες, στο ποτήρι. Συμπληρώστε το ποτήρι με σόδα, στύψτε την τρίτη φλούδα από πάνω να αρωματιστεί από τα αιθέρια έλαιά της. Σερβίρετε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι θυμαριού.

*Συνταγή για το σιρόπι λεμόνι- θυμάρι
υλικά για 1 φλιτζάνι 

0,75 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 ματσάκι φρέσκο ​​θυμάρι, κατά προτίμηση λεμονοθύμαρο  (υπάρχει στα φυτώρια)

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το θυμάρι, το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Το περνάτε μέσα από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας για την εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερου υγρού. Καλύψτε και καταψύξτε μέχρι 3 ημέρες.

3. TEQUILA HONEYSUCKLE 

Είναι ένα cocktail που σερβίρετε στο Stephen Starr’s Speakeasy Βar  της Φιλαδέλφειας. Εδώ είναι η συνταγή:

30 ml Milagro Blanco Τεκίλα( ή άλλη άσπρη τεκίλα) 
25 ml σιρόπι μελιού 
25 ml χυμό λάιμ

Συνδυάστε τα συστατικά σε ένα σέικερ και ανακινήστε με πάγο. Σουρώνετε σε ένα coupe ποτήρι και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

4. CAIPIRINHA

Το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, είναι τόσο αναζωογονητικό και τόσο νόστιμo! Εάν δεν βρίσκετε Cachaca βάλτε Vodka και θα έχετε ενα cocktail Caipiroska.

1 lime κομμένο στα τέσσερα
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
70 ml Cachaca
πάγους μετρίου μεγέθους

Κόβουμε το 1/2 lime σε τέσσερα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι, προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και με το ξύλινο γουδί συνθλίβουμε το περιεχόμενο. Γεμίζουμε το ποτήρι με μεσσαίου μεγέθους παγάκια και ρίχνουμε από πάνω την Cachaca. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.