Πίτσα κατσαρολάτη, νόστιμη, εύκολη και κεφάτη! (Κι όμως γίνεται)

Δεν είναι σπαζοκεφαλιά. Συνταγή για εργένηδες είναι

Πίτσα κατσαρολάτη, νόστιμη, εύκολη και κεφάτη! (Κι όμως γίνεται)

Δεν είναι σπαζοκεφαλιά. Συνταγή για εργένηδες είναι

Μετά από αρκετή μανούρα και αρκετή ώρα για το τι θα φάει το παρεάκι, καταλήξαμε σε δύο επιλογές που θα έμπαιναν σε ψηφοφορία. Η μία επιλογή ήταν μακαρονάδα και η άλλη πίτσα.

Η ώρα ήταν αργάμιση. Το έργο το έβλεπα, η ψηφοφορία πήγαινε για καρφωτό Χ. Ανέλαβα λοιπόν πρωτοβουλία κάνοντας πρόταση συμβιβαστική η οποία έτυχε της αποδοχής της ομήγυρης.

Η πρόταση ήταν ένας ευφάνταστος συνδυασμός πίτσας και μακαρονάδας με την βοήθεια των  νουντλς στη θέση της ζύμης. Και το όνομα αυτής: πίτσα κατσαρολάτη!

Υλικά

250 γρ. noodles αυγών ή τ. ταλιατέλες σπαστές

300 γρ. άπαχο βόειο κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια

120 γρ. φέτες λουκάνικο πεπερόνι

300 γρ. σάλτσα πίτσας

60 γρ. γάλα

200 γρ. τρ. μοτσαρέλα ή γκούντα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μέτριο τηγάνι με μέτρια-υψηλή θερμοκρασία βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Στραγγίζουμε το λίπος που έχει βγάλει ο κιμάς. Ανακατεύουμε τα νουντλς, το πεπερόνι, την σάλτσα πίτσας, το γάλα και τον σωταρισμένο κιμά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει το φαγητό μας το επιθυμητό χρώμα.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα