Άρτι επιστρέψας από την δουλειά. Η βαρεμάρα είχε χτυπήσει στα κόκκινα. Και η πείνα στις ίδιες στροφές κινούνταν. Ρίχνω μια ματιά στο ψυγείο μπας και βρω κανά στοκάκι από τις προηγούμενες μέρες και βολευτώ. Σε ένα τάπερ υπάρχει υπόλοιπο κιμά από την προχθεσινή Bolognese.ο μυαλό του κοιλιόδουλου, όταν βρίσκεται σε ανάγκη, γίνεται διαβολικό και παραγωγικό.

Αμέσως θυμήθηκα ότι προ ημερών χαζεύοντας στο διαδίκτυο είχα πέσει πάνω σε μια συνταγή που την είχα ονομάσει, το Hamburger του τεμπέλη. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις burger, να το ψήσεις και να κάνεις όλη την διαδικασία. Απλά κάνεις τον κιμά στο τηγάνι, το βάζεις στο ψωμάκι του Hamburger και είσαι έτοιμος. Πήρα, λοιπόν, τον έτοιμο κιμά σαν βάση και βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά σε λίγα λεπτά την είχα κάνει την δουλειά μου.

Αλλά για να μην σας μπερδεύω, θα σας πω τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής από την αρχή.

Υλικά:

1 κιλό κιμά βόειο άπαχο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά κυβάκια
½ κόκκινη πιπεριά κυβάκια
150 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 ½ κ.γ Worcestershire sauce
1κ.γ. ξύδι
1 κ.γ μουστάρδα ή σκόνη
½ κ.γ. χυμό λεμόνι
8 ψωμάκια για hamburger

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά και το ελαιόλαδο σε τηγάνι με μέτρια-υψηλή φωτιά. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά και πάρει ο κιμάς καλό χρώμα για 8-10 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κέτσαπ, την Worcestershire, το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, την μουστάρδα να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτουμε στον κιμά. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο υγρό για να βράσει προσθέτουμε λίγο νερό για να μαγειρευτεί. Προσοχή λίγο γιατί θέλουμε ο κιμάς να έχει πηχτή σάλτσα.

Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει σχετικά και να τραβήξει. Κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο και βάζουμε τον κιμά ανάμεσα σαν burger. Γαρνίρουμε με τσιπς ή πατάτες τηγανιτές.

*Ψάχνοντας αργότερα για το Sloppy Joes sandwich ανακάλυψα τα παρακάτω. Το περί ου ο λόγος burger, είναι μέρος της ιστορίας της αμερικάνικης μαγειρικής, από τα μέσα του προηγουμένου αιώνα. Ο μύθος λέει ότι στο καφέ Floyd Angell στο Sioux City της Iowa, ένας μάγειρας με το όνομα Joe έφτιαξε κιμά με σάλτσα ντομάτας σε ψωμάκι το οποίο ήταν και το πρώτο Sloppy Joes sandwich.