Rosti πατάτας με ξινόκρεμα και καπνιστό σολομό

Μια εύκολη στην εκτέλεση ημι-γκουρμεδιά.

Rosti πατάτας με ξινόκρεμα και καπνιστό σολομό

Μια εύκολη στην εκτέλεση ημι-γκουρμεδιά.

Είχα αρκετή δουλίτσα να κάνω στον υπολογιστή. Δεν πολυ πείναγα γιατί είχα τσιμπήσει σχετικά αργούτσικα στο γραφείο. Όμως είχα μια απροσδιόριστη λιγούρα πες τη, αίσθηση στέρησης πες τη, πάντως κάτι που δεν με άφηνε να συγκεντρωθώ.

Τελικά κατάλαβα τι ήταν αυτό που ήθελα. Ήθελα κάτι που να μην είναι πολύ και να είναι, σχετικά με τα υπάρχοντα υλικά στο σπίτι, γκουρμεδιά. Άρα, βασικό ρόλο θα έπαιζε ένας φάκελος καπνιστός σολομός που ήξερα ότι υπάρχει στο ψυγείο. Η πρώτη σκέψη περί ζυμαρικού απερρίφθη πάραυτα ως ογκώδης επιλογή. Η ύπαρξη μιας συσκευασίας ξινόκρεμας οδήγησε την απόφαση σε σαφή και συγκεκριμένη επιλογή: rosti πατάτας με ξινόκρεμα και σολομό.    

Υλικά

3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και χοντροτριμμένες 

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

αλάτι-πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ξινή κρέμα, φέτες σολομό καπνιστό, άνιθο ψιλοκομμένο (ποσότητες της αρεσκείας μας)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Δεν βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε νερό. Μόλις τις τρίψουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε πιέζοντας να φύγουν όσα υγρά μπορούμε.

Τις βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το αυγό, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Έχουμε κάψει το λάδι στο τηγάνι και με το κουτάλι βάζουμε από το υλικό να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.

Αφήνουμε το κάθε rosti σε χαρτί κουζίνας να πάρει το λάδι και να κρυώσει λίγο. Στρώνουμε στο καθένα ξινόκρεμα, σολομό, πασπαλίζουμε με άνιθο και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο χοντρό πιπέρι.

Εάν θέλουμε μέσα στην ξινόκρεμα βάζουμε ψιλοκομμένο σολομό και άνιθο.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα