Πριν δύο μέρες, βραδάκι, έχω βγει για φαγητό. Ενώ έχω είδη παραγγείλει, παρκάρει στο δίπλα τραπέζι μια πιατούμπα με μία σνιτσελάρα που μου έφυγε το σαγόνι. Προσπάθησα μπας και προλάβω να αλλάξω την παραγγελία μου, αλλά τζίφος, το δικό μου ήταν σχεδόν έτοιμο. Έπαθα ζημιά, αφού το πρωί, από τον καημό μου, πριν πάω στη δουλειά, πήγα και πείρα τα απαραίτητα υλικά ώστε το βράδυ να γίνει η παρασκευή.

Το ‘χω φτιάξει στο μυαλό μου το έργο από το πρωί. Φθάνοντας στο σπίτι σε δέκα, άντε σε δεκαπέντε λεπτά το έδεσμα θα είναι έτοιμο.

Αλλά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Το σακουλάκι με τη  γαλέτα είχε γίνει animal farm. Πήχτρα στο ζωύφιο. Μέσα στη απόγνωσή μου βρίσκω μπροστά μου ένα πακέτο με νιφάδες πατάτας για πουρέ. Παίρνω λοιπόν την στρατηγική  απόφαση, αντί να πανάρω το φιλέτο κοτόπουλο με γαλέτα, να το πανάρω με νιφάδες πατάτας.

Και ναι, το εγχείρημα και έτυχε και πέτυχε, ίνα επαληθευθεί το υπό των αρχαίων ημών πατριωτών ρηθέν:  Ουδέν κακόν  αμιγές καλού.

 

Υλικά

* 1 φλ. ηλιέλαιο για το τηγάνι

 * 1 ½ φλ. γάλα

* 1 αυγό

* 2 φλ. νιφάδες πατάτας για πουρέ

* 1 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο και ανοιγμένο για σνίτσελ

* αλάτι ,πιπέρι

 

Εκτέλεση

* Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε, στα χοντρά σημεία, και ανοίγουμε το φιλέτο για σνίτσελ. Ενώ το λάδι ζεσταίνετε στο τηγάνι, σε ένα ρηχό μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και σε ένα πιάτο τις νιφάδες με το αλάτι και το πιπέρι.

* Βουτάμε το φιλέτο στο μείγμα, το στραγγίζουμε και το περνάμε από το πιάτο με τις νιφάδες πανάροντάς το και από τις δύο μεριές. Το τηγανίζουμε για 7-10 λεπτά  μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Υ.Γ.  Το συνοδεύεις αν θες με μια ωραία πατατοσαλάτα με πατάτες βραστές, μαγιονέζα, κρεμμύδι, ψιλοκομμένες πίκλες και κάπαρη, Austrian εκδοχή. Ή αν θες ένα ρυζάκι σουρωτό με αρακά, καλαμπόκι και αρωματισμένο με λίγο βούτυρο.

Μπύρα; Ja natürlich!