Ok, την έκανες τη νηστεία σου τη Μεγάλη Εβδομάδα; Σήμερα είναι η ώρα της δικαίωσης. Και δεν χρειάζεται να κάνεις  μεγάλη βαβούρα. Αρνιά, σούβλες και τα κλασικά πιάτα του Πάσχα. Εργένηδες είμαστε. Ούτε καν να φτιάχνεις και να ψήνεις burgers.

Ένα τηγανάκι χρειάζεσαι για 5 λεπτά και τον φούρνο για το πολύ άλλα πέντε. Για πάμε.

 

Για 4 wrapped cheeseburgers χρειάζεσαι

* 600 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά

* 1 κ.σ. Worcestershire σος

* 2 κ.σ. κέτσαπ

* 1  μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

* Αλάτι-πιπέρι όσο θέλετε

* 4. tortillas

* Τριμμένο cheddar ή gouda

* Μουστάρδα

* Φέτες ντομάτα-μαρούλι

 

Εκτέλεση

* Βάζουμε τον κιμά, μόνον του, σε ένα τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τον τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν στραγγίζουμε το λίπος. Προσθέτουμε την Worcestershire σος, το κέτσαπ, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στην ίδια μέτρια θερμοκρασία.

* Σε κάθε tortilla στο μέσο και λίγο δεξιά, για να μπορούμε να διπλώσουμε μετά, απλώνουμε μια πλατιά γραμμή τριμμένο τυρί. Πάνω στο τυρί απλώνουμε κιμά  από πάνω φέτες ντομάτας και διπλώνουμε όπως τα burritos.

* Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα βγάζουμε, ξετυλίγουμε στην μία άκρη για να βάλουμε το μαρούλι και κόβουμε  διαγώνια.

* Αφήστε τα  να πάρουν μια ανάσα. Σοφή φροντίδα είναι συγχρόνως να ετοιμάζονται και «άφθονε, τηγανιτέ πατάτε» και « αι μπύραι, παρακαλώ να είναι φριζάτε».