Συνταγή για εργένηδες: Αυγά μάτια σε παλέτες κρεμμυδιού!

Πιο γρήγορα και εύκολα από ότι φαντάζεσαι.

Συνταγή για εργένηδες: Αυγά μάτια σε παλέτες κρεμμυδιού!

Πιο γρήγορα και εύκολα από ότι φαντάζεσαι.

Υλικά

1 κρεμμύδι χοντρό και μεγάλο

3-4 κ.σ. ηλιέλαιο

2 αυγά

1 πιπεριά

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

* Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε να ισορρόπηση η θερμοκρασία τους. Εάν βιαζόμαστε τα βάζουμε σε ζεστό νερό  για μερικά λεπτά και είναι το ίδιο.

* Κόβουμε από το μέσο του  μεγάλου κρεμμυδιού  2 φέτες πάχους περίπου  1 εκ. και από την πιπεριά  από το πιο πλατύ της μέρος  επίσης  2 δαχτυλίδια πάχους ½ εκ.

* Βάζουμε  σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και  σωτάρουμετις παλέτες του κρεμμυδιού για 2 λεπτά από την μια μεριά αλατοπιπερώνοντας. Με την βοήθεια  μιας  τελείως ίσιας  σπάτουλας και ενός πλατιού  μαχαιριού γυρίζουμε  τα κρεμμύδια,με προσοχή να μην μας διαλυθούν, από την άλλη μεριά για 3-4 λεπτά.Μαζί  με τα κρεμμύδια κάνουμε την ίδια διαδικασία  και για τις φέτες της πιπεριάς.

* Τοποθετούμε τις φέτες τις πιπεριάς επάνω στις παλέτες του κρεμμυδιού και σπάζοντας τα αυγά ένα-ένα κρατάμε το μισό ασπράδι χωριστά και το υπόλοιπο μαζί με τον κρόκο το ρίχνουμε μαλακά μέσα στο δαχτυλίδι της πιπεριάς . Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο αυγό. Ρίχνουμε στο τηγάνι  ½ ποτήρι νερό και το  σκεπάζουμε  με ένα καπάκι  για χρόνο ανάλογο με το πόσο σφιχτό  θέλουμε τον κρόκο. Πάντως νομίζω όχι παραπάνω από 3 λεπτά και σερβίρουμε.

* Η  πιπεριά εκτός από νοστιμιά δίνει και βοήθεια να κρατηθεί το αυγό επάνω στο κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει το ασπράδι να πήζει. Εάν δεν είναι  του γούστου μας στο τέλος την αφαιρούμε.

* Του πάει πολύ και το σπασμένο κόκκινο πιπέρι. Επίσης  όταν  τα έφτιαξα για μένα έριξα στο τέλος επάνω και λίγη σος σόγιας.

* Α! Και τα ασπράδια  που κρατήσαμε,εάν θέλουμε,μόλις σερβίρουμε  και το τηγάνι είναι ακόμα ζεστό, το βάζουμε πάλι στη φωτιά ρίχνουμε τα ασπράδια που κρατήσαμε από τα δύο αυγά,αλατάκι, πιπέρι και σε ούτε ½ λεπτό έχουμε ένα extraσυμπλήρωμα για το πιάτο μας.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα