Δεύτερο Σαββατοκύριακο στο Street Food Festival και φυσικά ως λάτρης του φαγητού, δεν θα μπορούσα να λείπω. Άλλωστε είχα αφήσει ανοιχτές δουλειές από την προηγούμενη επίσκεψή μου και αυτό έπρεπε να διορθωθεί. 

Είναι Σάββατο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Η Μουσική παίζει ήδη δυνατά στον χώρο, και κόσμος έχει αρχίσει να φτάνει και να κάνει τις πρώτες παραγγελίες. ΓΑΤΑΚΙΑ! Με το που μπήκαν, όρμησαν στο φαγητό. 

Τα μαγαζιά έχουν προετοιμαστεί να υποδεχθούν τους εκατοντάδες πεινασμένους επισκέπτες που αναμένεται να περάσουν από το το παλιό αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι που μέχρι και το επόμενο ΠΣΚ (24,25,26 Μαΐου) θα είναι σημείο συνάντησης για όλους τους μερακλήδες του φαγητού.

Έτοιμος και προετοιμασμένος από την προηγούμενη επίσκεψή μου, είχα βάλει τους στόχους μου για το τι θα φάω και από που. Αυτή την φορά θα παίξει πολύ στρατηγική. Φυσικά σύμμαχό μου θα έχω την ΑΛΦΑ και όχι μόνο μία, αλλά όλη την οικογένεια, για να μπορώ να κάνω τους απόλυτους συνδυασμούς.

Ξεκινάμε λοιπόν χαλαρά με αυγά. Πρωί είναι ακόμα, οπότε μπραντσάκι με αλμυρά Pancakes. Αυτό πρακτικά σημαίνει αυγό τηγανητό πάνω σε Pancakes με τυρί, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Για αρχή ξεκινάω με μία ΑΛΦΑ Χωρίς. Και όταν λέμε Χωρίς, εννοούμε μόνο χωρίς αλκοόλ (0,3%). Οι γεύση και τα αρώματα της αληθινής lager παραμένουν ίδια. Οπότε τι καλύτερο για να συνοδεύσω το “πρωινό μου”;

Δεν θα μπορούσα να έχω (ξανα)πάει στο Street Food Festival και να μην (ξανα)πάρω ένα burger. Έτσι για την γεύση βρε αδερφέ! Επικό Μοσχαρίσιο μπιφτέκι παρέα με λιωμένο τσένταρ, λίγο μπέικον, κρεμμύδι και ντομάτα και το αποτέλεσμα ήταν σαλάκια παντού να τρέχουν. Εδώ συνέχισα με ΑΛΦΑ Χωρίς για να δω αν ταιριάζει. Ταίριαζε απόλυτα θα έλεγα.

Στην συνέχεια αφού έκανα κάνα δύο γύρες να θυμηθώ λίγο τα μενού των μαγαζιών (Να χωνέψω το “πρωινό”), αποφάσισα να συνεχίσω με επικό τηγανητό κοτόπουλο και burger κοτόπουλο αυτή την φορά, που τα συνδύασα με ΑΛΦΑ Weiss. Ο συνδυασμός πέτυχε και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Η ΑΛΦΑ Weiss, είναι χωρίς αμφιβολία η μπίρα αυτών που ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό αφού μπορεί και συνδυάζει την αγαπημένη γεύση της μπίρας ΑΛΦΑ με τα αρώματα και τη φρουτώδη αίσθηση, της κατηγορίας Weiss. Όπως καταλαβαίνεις το κοτόπουλο και τα burger πήγαν σε άλλη διάσταση. 

Αν νομίζεις ότι στο Street Food Festival θα βρεις μόνο burgers και hot dogs, είσαι γελασμένος. Το Street Food δεν είναι μόνο αυτά. Πέρνα μία βόλτα το επόμενο ΣΚ και δες ότι το street food μπορεί να έχει, κινέζικο, κουβανέζικο, καρίμπιαν και πολλά μα πολλά γλυκά. Άνοιξε μία AΛΦΑ και ξεκίνα την αναζήτηση του απόλυτου συνδυασμού.

Εγώ έχω αφήσει ακόμα ανοιχτές “δουλειές” οπότε μάλλον με βλέπω να πηγαίνω και πάλι από εκεί 🙂