Όταν πάω super market, εκτός από αυτά που έχω κατά νου να ψωνίσω, έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου μήπως κάτι μου κάνει κλικ, που δεν το χρειάζομαι εκείνη την στιγμή, αλλά πάντα, όταν έλθει η κατάλληλη ώρα  είναι θείο δώρο που βρίσκετε στο σπίτι μου. Και αυτή η προληπτική φροντίδα κατά διαβολική σύμπτωση αφορούσε πάντα φαγώσιμα. Λιχούδης γαρ.

Την προτελευταία επίσκεψη στο s.m., πάνε 10 μέρες περίπου, το μάτι μου σκάλωσε σε μια συσκευασία με δύο καπνιστές χοιρινές μπριζόλες. Έριξα λοιπόν μια συσκευασία στο καρότσι και όταν έφθασα σπίτι την έβαλα στην κατάψυξη. Ήρθε λοιπόν η ώρα της να φανεί χρήσιμη προχθές το βράδυ. Θυμήθηκα την ύπαρξή τους και έτσι είχα λύση special σε σκάρτη μισή ωρίτσα!

Υλικά

* 2 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες

* 10-12 τοματίνια βελανίδια (δεν είναι ξινά)

* 1 συσκ. 250 γρ. σαλάτα mix

* 3 κ.σ. σάλτσα πέστο

* 4 κ.σ. ελαιόλαδο

* 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί  

Εκτέλεση

* Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και βάζουμε το τηγάνι με τις γκριλ γραμμές  να κάψει. Βάζουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε 10 λεπτά από τη μία μεριά και γυρίζοντας τες ψήνουμε και από την άλλη μεριά για 8 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος βέβαια  είναι σχετικός με το πόσο ψημένο μας αρέσει το κρέας.

* Συγχρόνως βγάζουμε την σαλάτα από την συσκευασία, δεν χρειάζετε πλύσιμο,  την βάζουμε σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτουμε τα τοματίνια κόβοντάς τα στα δύο.

* Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την πέστο, το ελαιόλαδο και το τριμμένο τυρί. Το dressing που θα προκύψει να έχει τέτοια υφή που ούτε να είναι πολύ στεγνό και πηχτό οπότε δεν θα μπορεί να ντρεσάρει την σαλάτα μας, αλλά ούτε και εντελώς υδαρές.

* Ρίχνουμε το dressing πάνω από την σαλάτα και με ανάλαφρες κινήσεις ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και να νοστιμίσει όλη.

* Μόλις είναι έτοιμες οι μπριζόλες σερβίρουμε  άμεσα  και με ένα ωραίο Merlot για παράδειγμα  το Γιανακοχώρι από το κτήμα Κυρ Γιάννη με 9-9,5€  την έχουμε πετύχει!