#TaperakiProject | Vegan μπάρες με ξηρούς καρπούς

Γιατί στο Provocateur, δεν σηκώνουμε μπάρες ΜΟΝΟ στα γυμναστήρια.

#TaperakiProject | Vegan μπάρες με ξηρούς καρπούς

Γιατί στο Provocateur, δεν σηκώνουμε μπάρες ΜΟΝΟ στα γυμναστήρια.

Είμαι εδώ, για να υπερασπιστώ τις μπάρες!

Για κάποιον λόγο, αυτό το παρεξηγημένο σνακ θεωρείται γυναικείο ''προνόμιο'', αλλά εγω είμαι εδώ για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση! Οι μπάρες με δημητριακά, βρόμη, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, vegan ή μη, είναι το καλύτερο σνακ για το γραφείο ή και μετά το γυμναστήριο, και καλά θα κάνεις να το δοκιμάσεις...


Για τσέκαρε wink


*Στείλε μου μήνυμα στο Instagram @gabnikolaidis ερωτήσεις, απορίες, παρατηρήσεις ή ό,τι άλλο χρειαστείς.

Υλικά

  • 150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι, προτίμησε ποικιλία medjool dates)
  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιροπι σφενδάμου (αν θες να είναι vegan)
  • 50 γρ goji berries
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
  • 50 γρ. ηλιόσπορους, χοντροκομμένους
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, λιωμένη σε μπεν μαρί
     

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Στίβουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες, προσθέτουμε το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε.
  • Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ μέχρι να τους χοντροκόψουμε.
  • Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά
  • Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα goji berries
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βρόμη.
  • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρόμη στο μείγμα μας.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έναν πλάστη για ευκολία
  • Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα #TaperakiProject
Διάβασε ακόμα