Ήταν 1992 στη Νέα Υόρκη όταν «γεννήθηκε» η ιδέα των restaurant weeks, της εβδομάδας όπου τα εστιατόρια της πόλης θα υιοθετούσαν μια ελκυστική τιμολογιακή πολιτική σε ένα προκαθορισμένο μενού για να μπορέσουν οι Νεοϋορκέζοι να γευτούν τις δημιουργίες τους και να τα γνωρίσουν. Ούτε οι Tim Zagat και Joe Baum που είχαν αυτή την ιδέα πριν 26 χρόνια δεν μπορούσαν να φανταστούν την απήχηση του εγχειρήματος που έγινε θεσμός και έχει επεκταθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Γκουρμέ γεύσεις, εμπνευσμένα πιάτα, ωραίοι χώροι και η λαχτάρα της δοκιμής συνθέτουν την παλέτα της εμπειρίας που προσφέρουν αυτές οι διοργανώσεις, με την Αθήνα να δίνει για τρίτη συνεχή φορά το «παρών», περιμένοντας όλους εμάς και εφέτος να δοκιμάσουμε την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας.

Το 3ο Dine Athens, που πραγματοποιείται με την υπογραφή της Alpha Bank, είναι γεγονός από την 1η έως τις 11 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της διοργάνωσης το Αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους… μάγους της κουζίνας σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια και σε ειδικές τιμές.

Οι λάτρεις του καλού φαγητού, αλλά και της καινοτομίας στη γεύση θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που… τραβάει η όρεξή τους, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Επιπλέον, επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν lunch menu δύο πιάτων, στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30. Μάλιστα, ακόμη πιο προνομιακές χρεώσεις θα απολαύσουν οι κάτοχοι καρτών Alpha Bank, καθώς θα τους παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο 3ο Dine Athens, καθώς και τα μενού που προτείνουν, παρουσιάζονται στο επίσημο site της διοργάνωσης www.dineathens.gr. Μέσω του site ο επισκέπτης μπορεί να κάνει εύκολα την κράτησή του online στο εστιατόριο της επιλογής του, την ημέρα και ώρα που επιθυμεί, ενώ κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του e-table στο 211-311-5555.

 

Ευ ζην για όλους

Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι διάσημοι σεφ, οι δημιουργίες και οι διακρίσεις των οποίων αποτελούν σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας. Ο Thomas Bühner, βραβευμένος σεφ με τρία αστέρια Michelin και με βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο στην υψηλή γαστρονομία γαλλικό οδηγό Gault&Millau, θα δώσει το παρών για δύο μόνο βραδιές στη Σπονδή, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ειδικό μενού 6 πιάτων που θα ετοιμάσει, γνωρίζοντας τον από κοντά και παίρνοντας μαζί του το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο.

Επιπλέον, 20 τυχεροί, που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση μέσω ραδιοφωνικών διαγωνισμών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πρωτότυπη βραδιά οινογευσίας σε ένα από τα προγραμματισμένα Wine Masterclasses, που θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Scala Vinoteca στις 2 και 9 Φεβρουαρίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Dine Athens έχει και κοινωνική ευαισθησία, καθώς μέσω της διοργάνωσης θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία «Μπορούμε».