Καλοκαίριασε. Βγαίνουμε πιο συχνά, τα After Office Parties έχουν την τιμητική τους και τα Σαββατοκύριακα φωνάζουν για παραλία και εξορμήσεις. Μάθε εδώ 10 tips, που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις ακόμη περισσότερο το αγαπημένο σου ποτό.

1. Το whisky μπαίνει στο cocktail.

Ναι! Είναι ωραίο όταν το απολαμβάνεις απευθείας με πάγο, αλλά πίστεψε με τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερο όταν μπαίνει σε cocktail. Και αυτό το εμπέδωσα καλά στο Athens Street Food Festival και πιο συγκεκριμένα στο food truck του Dewar’s όπου δοκίμασα 4 διαφορετικά (εντελώς καλοκαιρινά) cocktails.

2. Το whisky μπορεί να συνοδεύσει street food.

Ξέχνα τα στραγάλια και τα πατατάκια. Τα cocktails με whisky μπορούν να συνοδεύουν το φαγητό όπως έκανε το Dewar’s με τα Scotch Eggs. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ο δηµιουργός του διάσηµου ουίσκι, John Dewar, ένας αληθινός πρωτοπόρος, είχε πάθος με τη συγκεκριμένη συνταγή, την οποία αγαπούσε να συνδυάζει με το ουίσκι του. 

3. Με πάγο ή χωρίς;

Δεν υπάρχει απάντηση που να λύνει αυτό το μυστήριο. Η αλήθεια είναι πως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει πώς θέλει να το απολαμβάνει! Οι φανατικοί του whisky, το προτιμούν χωρίς πάγο για να αισθάνονται καλύτερα τις πιο λεπτές αποχρώσεις της γεύσης και της όσφρησης. Προσωπικά, το προτιμώ με πάγο, ειδικά όταν μιλάμε για cocktails. Απλά δεν γίνεται αλλιώς!

4. Πάρε το χρόνο σου.

Όπως η δημιουργία ενός καλού Blend απαιτεί αρκετά χρόνια, έτσι και η απόλαυση του είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Σήμερα, που ζούμε σε μεγάλες ταχύτητες έχουμε έναν λόγο παραπάνω να απολαύσουμε ένα καλό ουίσκι παίρνοντας το χρόνο που του αναλογεί. Μην – απλώς – πίνεις το ποτό σου. Άφησε τον ουρανίσκο σου να κάνει τη δουλειά του, για να νιώσεις και την παραμικρή γευστική του λεπτομέρεια.

5. Mάθε τους συνδυασμούς του.

Ένα ωραίο ουίσκι όπως είναι το Dewar’s White Label, μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα με διάφορους καλοκαιρινούς συνδυασμούς. Μπορεί να συνδυαστεί με ginger ale και λεμόνι, με σόδα και μια φέτα λεμονιού, με αμαρέτο, λεμόνι και ζάχαρη. Πάρε ιδέες και τόλμησε να παίξεις στη βεράντα του σπιτιού σου, για να γίνεις ο cocktail master του καλοκαιριού.

6. Μελέτησε το.

Όσο πιο πολλές λεπτομέρειες μαθαίνεις για το ποτό που πίνεις, τόσο πιο πολύ το αγαπάς και παθιάζεσαι μαζί του. Από ποιο μέρος της Σκωτίας είναι; Σε τι βαρέλια παλαιώνεται; Που χρωστάει τα αρώματα του; Απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις και σου εγγυώμαι πως την επόμενη φορά που θα το παραγγείλεις, θα το απολαύσεις διπλά.

7. Η πρώτη γουλιά.

Η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός. Ξεκούρασε το μυαλό σου από τις σκέψεις της ημέρας. Κάνε focus στο ποτήρι σου και νιώσε κάθε λεπτομέρεια στο άρωμα και στη γεύση του. Ο εγκέφαλος σου θα σε ευγνωμονεί για αυτό το παιχνίδι αναζήτησης της απόλαυσης. Το ουίσκι, δεν περνά μόνο από το στόμα και τη μύτη, αλλά κυρίως από τον εγκέφαλο που χρειάζεται συγκέντρωση για να τιθασεύσει το χαρακτήρα ενός ατίθασου scotch whisky.

8. Όλες οι αισθήσεις είναι σε εγρήγορση.

Η απόλαυση δεν εξαρτάται μόνο από τη μύτη και τον ουρανίσκο. Το χρώμα που έχει το ποτό σου, λέει πολλά για τα στοιχεία που απαρτίζουν το DNA του. Δώσε βάρος στις λεπτομέρειες. 

9. Τι ποτήρι να διαλέξω;

Το ιδανικό ποτήρι για το ουίσκι, δεν είναι αυτό που έχεις συνηθίσει στα μπαρ, το χαμηλό με μεγάλο άνοιγμα. Το ιδανικό ποτήρι, είναι αυτό που στενεύει στην κορυφή και εγκλωβίζει τα αρώματα που απελευθερώνονται κοντά στη μύτη μας.

10. Δύο σταγόνες νερό.

Αν τολμάς να αποφύγεις τον πάγο, προτίμησε να ρίξεις μέσα στο ουίσκι σου δύο σταγόνες νερό. Αυτό, θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο τα αρώματα και τη γεύση του πυροδοτώντας πυροτεχνήματα, στη μύτη και στον ουρανίσκο.