Υπάρχουν κάποια υλικά που περισσεύουν στο ψυγείο μας και συνηθώς δεν τολμάμε να τα βάλουμε στο ίδιο πιάτο.

Κάπως έτσι δηλαδή, προέκυψε και η σημερινή συνταγή για τορτίγια με το all time classic combo: σολομό, τορτίγια κι ένα greek traditional twist: την ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ, διάολε!

Για τσέκαρε την συνταγή και σκούπισε τα σάλια σου απ’ το πάτωμα wink 

Υλικά

Για την τυροκαυτερή

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπερια φλωρίνης
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
150 γρ φέτα τριμμένη
1 κ. γ. πάπρικα καυτερή
1 κ. γ. ρίγανη
1 κ. σ. ξύδι
1 πρέζα μπούκοβο

Για την τορτίγια

2 τορτίγιες καλαμποκιού
1 αβοκάντο ώριμο
200 γρ. σολομό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

1. Βάζω όλα τα υλικά της τυροκαυτερής στο μούλτι και τα αλέθω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.
2. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει το πολύ 45′ και σερβίρω.
3. Για την τορτίγια, απλώνω 3 κουταλιές της σούπας από την τυροκαυτερή πάνω σε κάθε τορτίγια.
4. Προσθέτω σολομό και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.
5. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
6. Κλείνω καλά τις τορτίγιες και τις “σφραγίζω” μέσα σε λαδόκολλα.

Tip 1: Μπορείς να τις ψήσεις στην τοστιέρα ή να τις φας σαν κρύο πιάτο. Απέφυγε το φούρνο μικροκυμάτων

Tip 2: Μην τις προετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ γιατί το αβοκάντο έχει την τάση να μαυρίζει. Προτίμησε να τις φτιάξεις το ίδιο πρωί.

Tip 3: Εγώ πάντα βάζω και 2 φέτες κεφαλοτύρι για να λιώσει στην τοστιέρα και να απελευθερώσει την πικάντικη γεύση του.

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, στείλε μου εντυπώσεις στο instagram @gabnikolaidis! Περιμένω feedback!