#TaperakiProject | Λιγκουίνι με pulled pork

Αν νόμιζες ότι τα μακαρόνια με κιμά είναι παράδεισος... ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μακαρόνια με pulled pork.

#TaperakiProject | Λιγκουίνι με pulled pork

Αν νόμιζες ότι τα μακαρόνια με κιμά είναι παράδεισος... ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μακαρόνια με pulled pork.

Το pulled pork έχει γίνει τελευταία η αγαπημένη μου συνήθεια στην κουζίνα. Είναι ένας τρόπος να μαγειρέψεις το χοιρινό που χρειάζεται αρκετό χρόνο, αλλά εκεί ακριβώς χρωστάει όλη του τη νοστιμιά.

Είναι μια τάση που παίζει σε πολλά εστιατόρια και σε πολλές παραλλαγές: μέσα σε bao ban, σε burger, σε σάντουιτς παντού. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις και δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό στην κουζίνα. Αν δεν έχεις γάστρα το κάνεις σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Ταιριάζει τέλεια με πλατιά μακαρόνια όπως λιγκουίνι ή λαζάνια.


Αν έχεις ερωτήσεις, βρες με στο instagram @gabnikolaidis και ρώτα με ό,τι χρειάζεσαι.

 

Υλικά

Για το κρέας
 
1,5 κιλό χοιρινό ωμοπλάτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
1/5 κ.σ αλάτι
1/5 κ.σ. πιπέρι
1/5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1/5 κ.σ. ξερό θυμάρι
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
200 γρ φέτα
100 γρ ελιές μαύρες (χωρίς 


Για τα μακαρόνια

1 πακέτο λιγκουίνι
200 γρ γιαούρτι
50 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κρέας. Σε ένα ταψί φτιάχνουμε τη μαρινάδα με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί. 

2. Με γάντια απλώνουμε τη μαρινάδα στο κρέας και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. 

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τη μαρινάδα και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα ή σε ταψί, το οποίο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C, για περίπου 2 ώρες. 

4. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και με δυο πιρούνια διαλύουμε το κρέας σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο (χωρίς να είναι σκεπασμένο ), για άλλη 1 ώρα. 

5. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.

6. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το τρεχούμενο νερό τη βρύσης. 

7. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τα ζεματίσουμε με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

8. Στήνουμε το πιάτο ανακατεύοντας μια μερίδα λιγκουίνι με 5-6 κουταλιές της σούπας από το pulled pork.

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, τότε κάνε κλικ στο coolartisan.net γιατί σίγουρα θα βρεις και άλλες που θα σε εμπνεύσουν να μπεις στην κουζίνα. 

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα #TaperakiProject
Διάβασε ακόμα