Το ρύζι είναι ο υδατάνθρακας-φίλος σου. Τώρα που είναι χειμώνας και χρειάζεσαι λίγο comfort food (για να αντέξεις τον καιρό) διάλεξε το σωστό υδατάνθρακα όπως το ρύζι που δεν έχει γλουτένη, χοληστερόλη ή λίπη.

Το ρύζι μπορεί να μην είναι απλά το συνοδευτικό (στα μπιφτέκια σου), αλλά να είναι η βάση για ένα πλήρες γεύμα-ταπεράκι που δεν θα σε βαρύνει, ενώ τρώγεται είτε κρύο σαν σαλάτα είτε σαν ζεστό πιάτο.

Για τσέκαρε.

Υλικά

1 φλυτζάνι ρύζι
1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
100 γρ μανιτάρια
1 πατζάρι βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ φέτα
1 χούφτα λάχανο τριμμένο στο μαντολίνο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα μανιτάρια σε τέταρτα.
2. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να είναι al dente.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τα λαχανικά και τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και τη φέτα.
4. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.

Πέρνα και μια βόλτα από το instagram να τα πούμε. Θα με βρεις στο @gabnikolaidis wink