Ρεμπεσκέδες, τεμπέληδες αναρχοάπλυτοι αναγνώστες που τρώτε τα πιο παραγωγικά σας χρόνια στα sites αντί να φτιάξετε καμιά start up, καλησπέρα, που σιγά μην είναι καλή με τους απατεώνες που ψηφίσατε. Σήμερα θα φτιάξουμε αγνά σπιτικά μελομακάρονα από αυτά που κανονικά θα έπρεπε να αγοράζατε αν δεν ήσασταν μπολσεβικοί, ορκισμένοι εχθροί της ελεύθερης οικονομίας.

Έχουμε και λέμε.

Αρχικά αγοράζουμε τα υλικά από σούπερ μάρκετ σε μεγάλο εμπορικό κέντρο κι όχι από τον γυφτουλαίο μπακάλη της γειτονιάς που ανάθεμα κι αν κόβει απόδειξη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Τα κοσκινίζουμε όπως ακριβώς κάνει αυτό το τσογλάνι ο Τσίπρας στους μισθούς σου ανίδεε τεμπέλη που τον πίστεψες και στην έφερε από πίσω. Τη μείωση. 

Βάζουμε το λάδι (αυτό που έδωσες στην πολεοδομία για να χτίσεις το αυθαίρετο), το σπορέλαιο, το κονιάκ για την κηδεία που θα κάνουμε με το καλό στους κομμουνιστοσυμμορίτες, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Εδώ θέλει λίγη προσοχή, μήπως η σόδα είναι από εργοστάσιο στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη οι συνδικαλισταράδες εργατοπατέρες κι έχουν ρίξει τίποτα ουσίες από αυτές που καπνίζουν οι μαλλιάδες. 

Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Δε φταίει σε τίποτα. Ούτε εμείς φταίμε βέβαια αλλά τα ορφανά του Τσαουσέσκου που ψήφισες εσύ ηλίθιε ψηφοφόρε, μας βγάζουν το λάδι. Λάδι όμως πρέπει να έχει και η ζύμη.

Μετά παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. Αν δεν μπορούμε ή απλά έχουμε τόσα πολλά λεφτά που δεν αξίζει να λερώσουμε τα χέρια μας για βλακείες, πάμε και νοικιάζουμε έναν μετανάστη να το κάνει αυτός. Ιδιαίτερη προσοχή να μην είναι μαύρος ή μουσουλμάνος και φυσικά διαπραγματευόμαστε από πριν πόσα χρήματα θα δώσουμε, και λίγο πριν την πληρωμή καλούμε το αλλοδαπών και τον μαζεύει τον αληταρά που ήρθε από την άλλη άκρη της γης να αλλοιώσει τον πολιτισμό μας. 

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες αφού το ξεπλύνουμε από τα βρώμικα χέρια του πρόσφυγα που ήρθε εδώ με τα 500ευρα στην τσέπη.

Ελαφρά κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια (το σήμα του €, το Χ πάνω στο σφυροοδρέπανο) και ψήνουμε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως. Όπως θα κρυώνεις κι εσύ όταν θα πάμε στη δραχμή.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3′. Βλέπεις γιατί τα μελομακάρονα είναι δημοκρατικά; Γιατί δίνουν την ευκαιρία σε όλα τα υλικά να αναδειχθούν. Αλλά εσύ κρατιστή μπουρτζόβλαχε έχεις μάθει να τρως μόνο αυτά που σου δίνουν οι διεφθαρμένοι με τους οποίος συνδιαλλέγεσαι. Σίχαμα. 

Ξαφρίζουμε τον αφρό.

Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα σαν τον Τσίπρα που μελώνει τα σκατά που προσφέρει στην υγιή επιχειρηματικότητα, βάζοντας παράλογους φόρους και αναγκάζοντας την καταπληκτική κυρία Μέρκελ μας να επέμβει για να μας κάνει κανονική χώρα και όχι τριτοκοσμική μπανανία.

Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά αλλά δίνουμε έμφαση στη δεξιά γιατί όλη ξέρουμε ότι η αριστερά για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να βολέψει τα δικά της παιδιά για να τα βάλει σε σημαντικές θέσεις για να βουτήξουν τα βρωμόχερα τους στο βάζο με το μέλι.

Πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι εκτός αν έχουμε κάποιον αλλεργικό κηφήνα που με πρόσχημα ένα πρόβλημα υγείας στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη μιας ολόκληρης βιομηχανίας και κατ’επέκταση τίθεται ενάντια στον πλουτισμό κάποιου καλού συμπολίτη μας.

Δεν ξεχνάμε να πασπαλίσουμε και με λίγο κολλαγόνο, να βγάλει και κάνα φράγκο το κολλητάρι μου ο φίλος της Παπαγγελή.

Καλή ευλογημένη χρονιά με ανάπτυξη και εξορίες στους τρελούς που παίζουν με τις ζωές μας.