Το Σνίτσελ είναι ένα αγαπημένο φαγητό για τον πιο πολύ κόσμο. Αν το καλοσκεφτείς, επί της ουσίας, είναι μια αξιοπρεπής ‘’γουρουνιά’’ με το πανάρισμα και το τηγάνισμα μετά. Εκτός του ότι είναι νόστιμο, έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Είναι αποδεκτό και μάλιστα μετά ευχαριστήσεως από τα σκατόπαιδα, που ιδιαίτερα όταν είναι μικρά, στο φαγητό το ένα τους ξινίζει και το άλλο τους βρωμάει.

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. αλεύρι και 1 κ.γ αλάτι ανακατεμένα μαζί
2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. τρίμμα φρυγανιά
ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα φιλμ πλαστικού. Με την ίσα μεριά ενός σφυριού κρέατος χτυπάμε τις μπριζόλες μέχρι το πάχος τους να γίνει λιγότερο από ένα πόντο, περίπου 70 χιλιοστά.

Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα, γιατί το κατάλληλο πάχος είναι πολύ σημαντικό ώστε το κρέας να τηγανιστεί μέχρι μέσα σχετικά γρήγορα.

Βάζουμε το αλεύρι και το τρίμμα φρυγανιάς σε δύο χωριστά ρηχά πιάτα και τα χτυπημένα αυγά σε ένα ρηχό μπωλ. Περνάμε την χτυπημένη μπριζόλα από το αλεύρι, κατόπιν από το αυγό και τέλος από το τρίμμα φρυγανιάς.

Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι να πιέσουμε το κρέας καλά όταν το περάσουμε από την φρυγανιά για να κολλήσει καλά. Διαφορετικά όταν το ρίξουμε στο λάδι θα ξεκολλήσει. Μετά το πανάρισμα τινάζουμε πολύ ελαφρά να φύγει η παραπανίσια φρυγανιά.

Το τρίτο σημαντικό σημείο είναι ότι όταν πανάρεις το σνίτσελ πρέπει άμεσα να το τηγανίσεις, για να μην προλάβει και τραβήξει υγρασία η φρυγανιά. Έτσι θα είναι τραγανιστά απ’ έξω και γλασερά μέσα.

Τέταρτο σημείο είναι, η ποσότητα του λαδιού στο τηγάνι να είναι τόση, ώστε τα σνίτσελ να ‘’κολυμπούν’’ στο λάδι.

Και το πέμπτο σημείο είναι το λάδι πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να μην καίει πολύ γιατί θα αρπάξουν απ’ έξω και θα είναι ωμά μέσα. Η θερμοκρασία να είναι περίπου 170 βαθμούς, όχι παραπάνω.

Αν έχουμε τηρήσει τα παραπάνω, τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσοκαφέ χρώμα. Μια πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, κρεμμύδι και πίκλες ή πατάτες τηγανιτές του πάνε μια χαρά! wink