Όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις κάποιον να σου πει ότι δεν γουστάρει τα “αγαπημένα λουκάνικα”. Ακόμα όμως και αν αναξαλύψεις κάποιον, θα καταφέρεις να του αλλάξεις γνώμη στο πι και φι, δείχνοντας του έναν από τους χίλιους τρόπους να τα μαγειρέψεις.

Ψητά στο grill, βραστά σε hot dog, κομμένα σε κομμάτια μέσα στη σάλτσα. Σε μια ωραία πατατοσαλάτα, κάνοντας τα κιμά για μακαρονάδα Bolognese. Τέλειο σπετζοφάι και όσους άλλους τρόπους μπορεί να κατεβάσει η γαστριμαργικά ευφάνταστη κούτρα σου.

Η συνταγή για το παρακάτω μαγείρεμα, είναι από μόνη της ένα πανεύκολο κυρίως πιάτο. Να ξέρεις όμως, ότι γίνεται και γέμιση για ένα χορταστικό νόστιμο σάντουιτς εάν την ψιλοκόψεις, έχεις μια σάλτσα για μακαρονάδα ή απλά άπλωσε την πάνω από πουρέ πατάτας.

Υλικά

4 λουκάνικα επιλογής σου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε στικάκια  
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 κούπα ντοματάκι ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
½  ποτήρι κόκκινο κρασί( αν θέλεις)
½  κ.γλ. πιπέρι κόκκινο
αλάτι-πιπέρι όσο θέλεις

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι με το λάδι, για να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσέχουμε μην αρπάξουν. Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο χωριστά.

Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά στο τηγάνι και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Τα σoτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε και όταν έχουν μαλακώσει, βάζουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε κρασί, το προσθέτουμε! Ξύνουμε τον πάτο να ξεκολλήσουν τα κομματάκια που δίνουν επιπλέον νοστιμιά και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε τα λουκάνικα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για είκοσι περίπου λεπτά. Αν το φαγητό μας έχει αρκετά υγρά, τα τελευταία λεπτά ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει.