Είναι εύκολες και πολύ γρήγορες! Μοιάζει όπως όταν τηγάνιζε η μάνα σου κεφτεδάκια! Την έφερνες γύρω- γύρω σαν το λύκο τα πρόβατα.  Δεν ήταν να στρίψει το βλέμμα της, έπεφτες χωρίς σταματημό  στα ζεστά, αφράτα, γαργαλιστικά πεντανόστιμα κεφτεδάκια, μέχρι που σε έπαιρνε στο κυνήγι.

Αυτό είναι το ένα και μοναδικό μειονέκτημά τους. Όταν ξεκινάς να τσιμπολογάς, δεν είναι εύκολο να σταματήσεις. Μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να είσαι large στην ποσότητα που θα φτιάξεις.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτιάξεις δικιά σου μπεσαμέλ. Η έτοιμη σε φακελάκι σε μισό λεπτό, είναι μια χαρά λύση. Μην ανησυχείς για τη νοστιμιά της. Θα μπουν μέσα τριμμένα τυριά, βούτυρο, αρωματικά και θα γίνει πεντανόστιμη. Τα υλικά είναι για 24 κομμάτια.

Υλικά

για τη μπεσαμέλ τυριών
70 γρ. σκόνη για μπεσαμέλ
680 ml κρύο γάλα
λίγο βούτυρο για άρωμα
μοσχοκάρυδο όσο σου αρέσει
70 γρ. έμενταλ τριμμένο
70 γρ. τυρί φοντίνα τριμμένη ή προβολόνε ή γραβιέρα
αλάτι δοκιμάζοντας

για τις μπουκίτσες  
320 γρ. ζυμαρικά κοφτά μικρά όπως βιίδες ή μίνι πένες ή φιογκάκια ή…
φρυγανιά τρίμμα, όση χρειαστεί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλε σε ένα σκεύος τη σκόνη μπεσαμέλ και το γάλα και ανακάτεψε καλά, μέχρι να έχεις μια λεία μπεσαμέλ. Άστην λίγο αραιή γιατί θα πέσουν και τα τυριά και θα δέσει (δεν θέλουμε να δέσει πολύ). Εν ανάγκη βάλε μερικές κουταλιές γάλα παραπάνω.

Βάλε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί η μπεσαμέλ. Χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο, πρόσθεσε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε για να ενωθούν τα υλικά. Ρίξε τα τριμμένα τυριά και με καλό ανακάτεμα ομογενοποίησε το μείγμα. Έχεις πλέον μια λεία και νόστιμη μπεσαμέλ τυριών.

Στον ενδιάμεσο χρόνο βράσε και σούρωσε τα ζυμαρικά. Βάλτα σε ένα ευρύχωρο μπωλ, ράντισέ τα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα για να μην κολλήσουν.

Άδειασε την μπεσαμέλ τυριών στο μπωλ με τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε καλά και απαλά για να πάει η μπεσαμέλ παντού. Τώρα έχεις έτοιμο το υλικό που θα σερβίρεις στο σκεύος ψησίματος.

Εάν έχεις σκεύος για muffins καλώς, διαφορετικά χρησιμοποίησε μικρά αλουμινένια κύπελλα που είναι για κεϊκάκια.

Βουτύρωσε το σκεύος και πασπάλισε με τρίμμα φρυγανιάς, για να μην σου κολλήσουν στο ψήσιμο. Σέρβιρε το υλικό και πασπάλισε από πάνω με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήσε 5-7 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο 180◦ για να δέσουν τα υλικά και λίγα λεπτά στο γκριλ, για να πάρουν το χρώμα.

Tip: Είναι μια συνταγή που της αρέσει και σε αφήνει να της “βάλεις χέρι”. Οι παρεμβάσεις που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Σπασε σε μικρά κομμάτια μέσα στο μείγμα τόνο κονσέρβας ή σολομό ή όποιο αλλαντικό θέλεις.