Σου έχω μιλήσει ποτέ Προβοκατόρισσα και Προβοκάτορά μου για μία από τις αγαπημένες μου λιχουδιές; Τι όχι; Δώσε βάση λοιπόν…

Η γεύση βάση είναι του φυστικοβούτυρου, απλωμένο επάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού. Κατά προσωπική επιλογή, προτιμώ φέτες προζυμένιου χωριάτικου ψωμιού που τις έχεις περάσει με λίγο βούτυρο για να γίνουν τραγανιστές όταν τις ψήσεις. Και έρχονται και πέφτουν από πάνω τα καραμελωμένα μήλα με το τέλειο σιρόπι τους και τριμμένα καρύδια.

Ο όλος συνδυασμός γεύσεων, μαζί με μια γερή γουλιά από τον καφέ σου, δεν υπάρχει, σου πέφτουν τα σαγόνια! Το σημαντικότερο, ωστόσο, και χρησιμότερο πλεονέκτημα της λιχουδιάς αυτής, είναι ότι σε 10, 12, άντε το πολύ σε 15′ και με το πάσο σου, την έχεις ετοιμάσει.

Ψήνεσαι να μάθεις την Συνταγή στα Γρήγορα; wink

Υλικά

2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Λίγο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θ. δωματίου
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Κανέλα (όση θέλεις)
Λίγο τριμμένο μπαχάρι (αν θέλεις)
4 ψημένες φέτες του τοστ ή χωριάτικου ψωμιού
Φυστικοβούτυρο  
Καρύδια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
2. Σ’ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα μήλα να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά
3. Κατόπιν προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, όση κανέλα θέλουμε, μια πρέζα μπαχάρι, εφόσον μας αρέσει. Ανακατεύουμε μαλακά, απλά ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να μελώσει. Τώρα κατεβάζουμε από την φωτιά.
4. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώνουμε το φυστικοβούτυρο ομοιόμορφα. Μετά με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω από το φυστικοβούτυρο τα καραμελωμένα μήλα και το σιρόπι τους. 
5. Σκορπάμε από πάνω τα χοντροσπασμένα καρύδια.

Tips

1. Πριν ψήσουμε τις φέτες ψωμιού τις περνάμε με λίγο βούτυρο, ώστε με το ψήσιμο να γίνουν τραγανές.
2. Εάν θέλουμε τα καρύδια να είναι ζαχαρωμένα τα ραντίζουμε με λίγο νερό, τα αλείφουμε με άχνη ζάχαρη και τα στεγνώνουμε στο φούρνο.
3. Στο τέλος εάν θέλουμε, από πάνω πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένη κανέλα ή και ζάχαρη άχνη.