Αν έχεις αποφασίσει να πάρεις ενισχυμένο πρωινό, την πέτυχες, είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και χορταστική συνταγή. Είναι μια διευρυμένη παραλλαγή μιας στραπατσάδας Benedict που την κάνει εύκολη το ότι μπορείς να την προετοιμάσεις από την προηγουμένη.

Σκεπάζεις το σκεύος με μεμβράνη, το βάζεις στο ψυγείο για να το φουρνίσεις την άλλη μέρα, την ώρα που την θέλεις. Αλλά και απευθείας να την φτιάξεις, μια ωρίτσα στο ψυγείο τη θέλει.

Υλικά

βούτυρο για να αλείψεις το τηγάνι
8 φέτες ψωμιού του τοστ*
300 γρ. ζαμπόν σε καρεδάκια
8 μεγάλα αυγά
2 κούπες γάλα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
αλάτι-φεσκοτριμμένο πιπέρι
έτοιμη sauce hollandaise**
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
πάπρικα για γαρνίρισμα
*ακόμα καλύτερα αν έχεις English muffins
**υλικά για sauce hollandaise( αν κάνεις δική σου)
4 κρόκους αυγού
Χυμό από μισό λεμόνι
½  κούπα λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα καγιέν

Εκτέλεση

1. Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο τηγάνι ή πυρέξ  και αφού κόψεις τις φέτες τοστ(ή τα muffins)  σε μέτρια καρεδάκια, τα απλώνεις στον πάτο του σκεύους και από πάνω απλώνεις όλη την ποσότητα του κομμένου ζαμπόν.

2. Σε ένα μπωλ βάζεις τα αυγά, το γάλα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάς ελαφρά τα υλικά ίσα που να ομογενοποιηθούν.

3. Ρίχνεις το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ισομερώς. Σκεπάζεις το σκεύος με μεμβράνη και το βάζεις για μια ώρα στο ψυγείου ή το αφήνεις όλο το βράδυ στο ψυγείο και το ψήνεις την επομένη.

4. Όταν θέλεις να το ψήσεις, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αν πάρει γρήγορα χρώμα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο για να μην σου αρπάξει. Τα σαράντα λεπτά χρειάζονται οπωσδήποτε, από κει και πέρα καλό είναι να έχεις το νου σου στο φούρνο.

5. Ξεφουρνίζεις περιχύνεις με την sauce hollandaise και πασπαλίζεις με την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Αν κάνεις δική σου sauce hollandaise:

Βάζεις σε ένα μπωλ τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού και χτυπάς ελαφρά. Βάζεις το μπωλ πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει ελαφρά και ανακατεύεις συνεχώς, προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο, το πιπέρι, το καγιέν και το αλάτι.