Μηλόπιτα του γρήγορα και εύκολα, ένα γλυκάκι που σε κάνει να ευχαριστηθείς, ακόμα πιο πολύ τον πιο αραχτό καφέ της εβδομάδας. Τον καφέ του Σαββατοκυριακάτικου ξυπνήματος. 

Η συντάγη απλή και γρήγορη. Επειδή όμως στον καφέ του ξυπνήματος δεν θέλεις και πολλές καθυστερήσεις μπορείς, με λίγη ασχολία την προηγούμενη ημέρα, να την έχεις έτοιμη και με 10-15 λεπτά στο φούρνο να είναι έτοιμη, ζεστή και λαχταριστή. Έτοιμη για το παρεάκι ή τον εαυτούλη που τόσο αγαπάς. 

Υλικά

1 κιλό φύλλο ζύμης με μαγιά(ζύμη για κρουασάν)
1 κιλό μήλα
100 γρ. μέλι
αυγό
ζάχαρη άχνη
αλεύρι 
κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

1. Αλευρώνεις τον πάτο του σκεύους που θα βάλεις τη μηλόπιτα. Απλώνεις  τη ζύμη να καλύψει τον πάτο του και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάς κοντά, κοντά τη ζύμη για να αποφύγεις το πολύ της φούσκωμα στο ψήσιμο.

2. Με ένα κουτάλι απλώνεις σε όλη την επιφάνεια το μέλι και κρατάς λίγο. Κόβεις τα μήλα σε λεπτές-μέτριες φέτες, τις απλώνεις πάνω από το μέλι, ρίχνεις το υπόλοιπο μέλι πάνω στα μήλα και τελειώνεις πασπαλίζοντας με κανέλα σκόνη.

3. Την υπόλοιπη ζύμη την τρυπάς καλά, κόβεις σε λωρίδες πλάτους ενός πόντου και καλύπτεις από πάνω τα μήλα αφήνοντας κενά ανάμεσά τους.
4. Χτυπάς το αυγό με λίγο νερό, αλείφεις από πάνω βουρτσίζοντας και ψήνεις σε φούρνο 180 βαθμών για 40 περίπου λεπτά και μέχρι να πάρει το χρώμα που σου αρέσει.

5. Ξεφουρνίζεις, αφήνεις να πάρει μια ανάσα και πασπαλίζεις από πάνω άχνη ζάχαρη.   

Tip: Εάν τη θέλεις προετοιμασμένη για την άλλη μέρα, για την ευκολία σου την ετοιμάζεις, θα σου πάρει άντε κανα 10λεπτο, την ψήνεις για 25-30 λεπτά και δεν της βάζεις άχνη.  Όταν τη θέλεις την βάζεις άλλα 10-15 λεπτά στον φούρνο και είναι έτοιμη. Το πασπάλισμα με την άχνη την κάνει τέλεια.