“Γάλο’”- πούλα μεν, αλά Ιταλικά μαγειρεμένη δε! Μια σβέλτη και νόστιμη συνταγούλα με προσόντα.

Μπορείς να την φτιάξεις και να την φας όπως βγαίνει, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και να έχεις πάρει ένα γεύμα νόστιμο, εύκολο,  γρήγορο σε δέκα, άντε το πολύ δεκαπέντε λεπτά.

Τα ιδιαίτερα προσόντα της προκύπτουν άμα αρχίσεις και της βάζεις λίγο “χέρι”. Σηκώνει εύκολα παρέμβαση ενώ με κάποιες μικροαλλαγές ή προσθήκη κάποιου υλικού, μπορείς να έχεις πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Υλικά 

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε κομμάτια
3-4κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
10 τοματίνια κομμένα μισά
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
3 ανάμεικτες πιπεριές σε λωρίδες
1 μεγάλο καρότο σε στικάκια
βαλσάμικο, όσο θέλουμε να ακούγεται
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι- φρέσκο χοντροτριμμένο πιπέρι  

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι τη γαλοπούλα για 4-5 λεπτά και μέχρι να πάρει ροδόχρυσο χρώμα. Την αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπωλ.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα στικς καρότου και τις πιπεριές και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαραθούν λίγο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα τοματίνια για άλλα 2-3 λεπτά όλα μαζί και προς το τέλος, στα 30 δευτερόλεπτα,  προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα να βγάλει το άρωμα του.

Κατόπιν περιχύνουμε το βαλσάμικο , προσθέτουμε το θυμάρι, βάζουμε και τη σοταρισμένη γαλοπούλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.

Οι παραλλαγές

Βάζοντας λίγα τοματίνια παραπάνω και κόβοντας το βαλσάμικο, αν θέλεις, έχεις μια πλούσια σάλτσα να κάνεις μια σούπερ μακαρονάδα.

Αν θες να την πας κατά ‘Far East’ μεριά δεν θα σου φέρει καμία αντίρρηση. Κόβεις το βαλσάμικο (αν θέλεις), στα λαχανικά προσθέτεις φύτρο φασολιού ή βλαστούς μπαμπού ή μίνι αραποσιτάκια. Το τριμμένο τζίντζερ του πάει, αλλά χαρακτηριστική και αγαπημένη γεύση του δίνει η σος σόγιας.

Βράζεις ένα ρυζάκι basmati τα ενώνεις όλα μαζί σε ένα wok και έχεις ένα υπέροχο ρύζι με γαλοπούλα και λαχανικά. Το ψημένο σουσάμι και το μαυροκούκι από πάνω κρίνονται έως και υποχρεωτικά!