Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ τι τρώει η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας; Όχι και καλά κάνεις. 

Αν σου λέγαμε πως φέτος έφαγε αυτό που κάνει τόσα χρόνια η ταλαντούχα μανούλα σου, τι θα ‘λεγες; Γεμιστά η απάντηση λοιπόν. 

Τώρα κοιμήσου ήσυχος ξέροντας πως ο μελλοντικός βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας τρώει (σχεδόν) ότι και εσύ και σίγουρα πιο περήφανος για τη μητρική φροντίδα που συνήθισες τόσα χρόνια. 

Υπεύθυνος για όλο αυτό; Ο Mr. Andreas Lagos 

 

που έκανε τα μαγικά του… 

 

και ‘μεις μιλήσαμε μαζί του. Ο Έλληνας chef, ταξίδεψε μαζί με το βασιλικό ζεύγος στη Γαλλία για 13 μέρες και ανέλαβε να τους συστήσει στην ελληνική γαστρονομία. Ο Αντρέας γέμισε μια βαλίτσα με διάφορα τοπικά προϊόντα από την Ελλάδα και έφτασε στη γαλλική εξοχή με σκοπό να φτιάξει πιάτα από τη Μεσόγειο συδυασμένα με πρώτες ύλες από τη Γαλλία. Αν ακολουθείς ήδη το account του στο Insta θα έχεις ήδη δει φωτογραφίες από τα πιάτα που έφαγαν o William και η Kate.

Αν όχι, συγκεντρώσου εδώ ->

 

Μωσαϊκό κρέμα λευκής σοκολάτας με μοσχοκάρυδο .. Bonne nuit !! #secretplace #nomadexperience #cookingtheworld #cookingtheworld #atasteoffrance #atasteofgreece #chauteux

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Andreas Lagos (@lagosandreas) στις

 

και εδώ -> 

 

#chauteux #nomadexperience #cookingtheworld #trikalinos #elladapandou #france #secretplace #fishroe #bottarga #atasteofgreece

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Andreas Lagos (@lagosandreas) στις


Πήρα τηλέφωνο τον Αντρέα ενώ ακόμα βρίσκονταν στη Γαλλία και μαγειρεύοντας για τους επόμενους ενοίκους του chateau και φυσικά η πρώτη μου ερώτηση ήταν για το πως προέκυψε η πρόσκληση από το πριγκιπικό ζεύγος. Πάρα πολύ απλά μου είπε πως “ένας καλός μου πελάτης είναι πολύ φίλος με τη μητέρα του William (a.k.a. τη βασίλισσα Ελισάβετ!) και με σύστησε!” Μετά από 6 χρόνια συνεργασίας και μαγειρέματος λοιπόν η βασιλική οικογένεια -κάπου στα τέλη Μαρτίου- του ζήτησε να ταξιδέψει μαζί τους και να μαγειρέψει ό,τι εκείνος κρίνει, ό,τι θέλει, χωρίς περιορισμούς! “Και μουσακά τους έφτιαξα, και αμπελόφυλλα και παστίτσιο! Ξετρελάθηκαν” μου λέει από την άλλη άκρη της γραμμής.

 

Pois chiches Croquettes de Samos:)) #gascone #nomadexperience #atasteofgreece #cookingtheworld

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Andreas Lagos (@lagosandreas) στις


Μέσα από το δημιουργικό πρίσμα του Αντρέα, η ελληνική κουζίνα συνδυάστηκε με μεσογειακές αναφορές από το Λίβανο και βέβαια το φουαγκρά και τις πάπιες που παράγει η συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας. Όσο για διατροφικές ιδιαιτερότητες… δεν υπήρχε καμία! Η βασιλική οικογένεια δεν είχε κανένα ιδιαίτερο γούστο και μάλιστα δεν δίστασαν να μπουν όλοι μαζί στην κουζίνα και να αναλάβουν ρόλο βοηθού! Το πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινό, μεσημεριανό, τσάι στις 5 ακριβώς και δείπνο! Έτσι ο Αντρέας εκτός από τα πιάτα της ημέρας, ξεφούρνιζε και μπισκότα, κέικ, γλυκά ακόμα και αναψυκτικά όλα χειροποίητα με πρώτες ύλες από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Και για να μη ξεχνιόμαστε, επειδή κάποιες θα ρωτήσουν, η Kate δεν ακολουθεί συγεκριμένη δίαιτα για να διατηρήσει τα κιλά της, δοκιμάζει από τα πάντα αλλά προσέχει τις ποσότητες. Aγαπημένα της πιάτα. τα θαλασσινά και δει τα μύδια. Όσο για τον William αυτός παίζει πιο “βρώμικα” με τα chicken nuggets (+τηγανιτή πατάτα) να κερδίζει την καρδιά του. Το ζήτησε μάλιστα και στην τελευταία μέρα των διακοπών του (#koutsompolio). Τα παιδιά τρώνε μια ώρα νωρίτερα από τους μεγάλους και δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάσουν από το μενού των ενηλίκων. Ξετρελάθηκαν μάλιστα με τα πιάτα που είχαν μυρωδικά. Ελλαδάρα λοιπόν παντού και πάντα κι από ΄δω και πέρα όσοι δεν σεβεστε το μητρικό ταλέντο, ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ.