Την πρώτη φορά που άκουσα για αυτή τη συνταγή με σολωμό με μέλι αναρωτήθηκα πως θα είναι και αν όντως με τόσα λίγα υλικά θα άξιζε το τελικό αποτέλεσμα. Μετά σκέφτηκα ότι αγαπημένος μου μεζές είναι η τυλιχτή φέτα με φύλλο και μέλι, οπότε την τόλμησα. Η προετοιμασία της συνταγής ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη. Λίγα λέπτα πέρασαν για να βάλω τον σολωμό για ψήσιμο και κοιτώντας τον στα μάτια περίμενα με αγωνία την πρώτη δοκιμή. ΣΟΚ! Δεν θα σας γράψω λοιπόν τίποτα άλλο. Βουρ στις κουζίνες σας και ξεκινάμε σολωμό ψητό με μέλι και σουσάμι!

Υλικά 

1 φιλέτο σολωμού 500-700 γρ
θυμαρίσιο μέλι
λευκό σουσάμι
ημίχονδρο αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

1. Πλένουμε τον σολωμό και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε το νερό από την επιφάνεια του.

2. Στο ταψί του φούρνου, απλώνουμε μία λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο του σολωμού, με την πέτσα προς τα κάτω.

3. Ρίχνουμε στο κέντρο του 3-4 κουταλιές μέλι, για να μην χυθεί πολύ και κολλήσει και από πάνω προσθέτουμε το σουσάμι σε όλη την επιφάνεια του.

Tip:  H συνταγή έχει μία γλυκιά και πλούσια γεύση οπότε αν είναι πιο παραδοσιακός στις γεύσεις καλύτερα να προσθέσεις λίγο ημίχονδρο αλάτι από πάνω.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C στον αέρα, για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C για να ψήσουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ο χρόνος του τελικού ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και για μεγάλα κομμάτια του 1 κιλού μπορεί να φτάσει και τα 40 λεπτά στο σύνολο. 
 
*Συνόδεψε το πιάτο αυτό με ψητά ή βραστά λαχανικά και λευκό ρύζι. Εγώ απολαμβάνω αυτή τη συνταγή με τα βραστά παντζάρια να προσθέτουν τη δική τους γλύκα wink

Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram ή πέρνα μια βόλτα από το alwayshungry.gr!