Με μια  πεντάλεπτη στάση στον ψαρά, καθ’ οδόν προς την οικία, τσιμπάς δύο φιλέτα σολομού και γραμμή για το σπίτι. Σε μισή ωρίτσα φτιάχνεις μια ξεπετογκουρμεδιά  και με ένα ωραίο φρουτώδες κρασί την περνάς τσίλικα.

Υλικά 

* 2 φιλέτα σολομού χ. κόκκαλα

* 1 κ σ. αποξηραμένο βασιλικό

* 1 ντομάτα σε στρογγυλές φέτες

* Ελαιόλαδο

* 2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

* Αλάτι- μύλο πιπεριού

Εκτέλεση

* Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς . Σε ένα σκεύος στρώνουμε χαρτί φούρνου, αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και τοποθετούμε τα φιλέτα.

* Καρυκεύουμε με τον βασιλικό και αλάτι και προσθέτουμε επάνω στο κάθε φιλέτο τις φέτες ντομάτας. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με την τριμμένη παρμεζάνα και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και η παρμεζάνα.

 * Όχι υπερβολές στο ψήσιμο γιατί αν στεγνώσει το ψάρι δεν αξίζει τον κόπο. Καλό είναι στα 15 λεπτά να ρίξουμε ένα τσεκάρισμα.

* Ξεφουρνίζουμε ,αφήνουμε να πάρει 3-4 λεπτά μια ανάσα και με τον μύλο τρίβουμε από πάνω χοντρό πιπέρι.

* Για το κρασί που λέγαμε ένα Άκρες-Σκούρα 2013 είναι πολύ βολικό κρασί. Ταιριάζει και στο έδεσμα και με τιμή στα 5.50€ είναι μπαμ!