Φαγάκι κανονικό, που δεν ξεπετάει απλά την πείνα σου επειδή είναι εύκολο και γρήγορο. Άνετα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση αξιοπρεπώς, αν σου τύχουν απρόοπτα δυο άνθρωποι στο σπίτι σου. Δεν θα σου πάρει πάνω από 30 με 35 λεπτά από την προετοιμασία μέχρι το τέλος του μαγειρέματος.

Εκτός από εύκολο και γρήγορο είναι και οικονομικό, αφού τα υλικά είναι: κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, πάστα και μερικές βοηθητικές ύλες αμελητέου κόστους. Αν θέλεις το κάνεις και καυτερό χρησιμοποιώντας καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή καυτερό μπούκοβο.

Το επιπλέον ατού αυτής της συνταγής είναι ότι η διαδικασία μαγειρέματος γίνεται όλη σε ένα σκεύος, με ένα κόπο!

Υλικά

350 γρ.  Fettuccine
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μέτριους κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
½  κ.σ. μπούκοβο καυτερό & ½ κ.σ. γλυκό (αν θέλεις)
750 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 κύβο κότας σε2 φλ. ζεστό νερό
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ή …)

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ κι ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τους κύβους κοτόπουλου για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα για να βγάλει το άρωμα του.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα άλλα υλικά, τα φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε κατευθείαν τα fettuccine, που αν μας βολεύει τα κόβουμε στη μέση. Χαμηλώνουμε το μάτι στο μέτριο, μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα fettuccine να έχουν το βράσιμο που μας αρέσει.
4. Αν κατά την διάρκεια του βρασίματος μας χρειασθούν υγρά φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει λίγο καυτό ζωμό κότας ή εν ανάγκη καυτό νερό.
5. Σερβίρεται ζεστό με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό!