Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση και δεν αλλάζει στον αιώνα τον άπαντα… Υπάρχει πάνω στο τραπέζι ένα ποτήρι με νερό μέχρι τη μέση. Ρωτάς τον ένα τι βλέπει και σου λέει, “βλέπω ένα μισοάδειο ποτήρι νερό”, όταν ο άλλος απαντάει βλέπω ένα μισογεμάτο ποτήρι νερό”.

Αυτή η αντιμετώπιση μιας οποιασδήποτε πραγματικότητας, συμβαίνει για ένα σωρό πράγματα στη ζωή, για να μην πω σε όλα. Γιατί όχι και σε ότι αφορά το φαγητό.

Σε κάθε σπίτι πάντα υπάρχουν κάποια υλικά για να φτιάξεις κάτι να φας. Άλλος ανοίγει το ψυγείο και τα ντουλάπια του και δεν βρίσκει τίποτα να μπορεί να φτιάξει με τα διαθέσιμα υλικά και ο άλλος με τα ίδια ακριβώς δεδομένα φτιάχνει… παπάδες!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη παρακάτω συνταγή. Με μερικά σκόρπια υλικά που άνετα μπορεί να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως μια κονσέρβα τόνου, φέτες ψωμιού, μαγιονέζα, ντομάτα, μοτσαρέλα, ο ένας τα βλέπει και δεν του περνάει από το μυαλό τι μπορεί να φτιάξει και ο άλλος  φτιάχνει υπέροχες ζεστές μπρουσκέτες με μια γέμιση με βάση τον τόνο και από πάνω φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας.

Υλικά

280γρ. τόνο σε ηλιέλαιο, στραγγισμένο
4 κ.σ. μαγιονέζα
4 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο (όσο και αν θέλεις)
αλάτι-πιπέρι
4 φέτες από καρβέλι, ψωμιού της προτίμησής σου
βούτυρο
στρογγυλές φέτες ντομάτας
φέτες μοτσαρέλας ή κασέρι ή προβολόνε ή…

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τον στραγγισμένο τόνο και με ένα πιρούνι τον σπάμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την πέστο, όσο σκόρδο θέλουμε, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μεν αλλά με μαλακό τρόπο δε, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά αλλά να μην διαλυθεί ο τόνος και γίνει το μίγμα αλοιφή.
  2. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού από την μία μεριά με βούτυρο και τις τοποθετούμε, από την μεριά του αλείμματος, σε ζεσταμένο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις τις βγάζουμε από το τηγάνι αμέσως στρώνουμε φέτες του τυριού και από πάνω απλώνουμε το μίγμα του τόνου. Πάνω στο μίγμα τοποθετούμε τις φέτες της ντομάτας και από πάνω τις φέτες της μοτσαρέλας ή άλλου τυριού που επιλέξαμε.
  3. Σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς και στο μεσαίο ράφι του βάζουμε τις μπρουσκέτες να γκρατιναριστούν και να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε.
  4. Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν μια ανάσα και τις απολαμβάνουμε. Το δροσερό λευκό κρασί τους πάει χαρά!