Η σημερινή συνταγή έχει ινδική καταγωγή αλλά είναι πλήρως εξελληνισμένη με υλικά που αγαπάμε πολύ στη χώρα μας!

Παίξε με το ανατρεπτικό συνδυασμό σπανάκι-ρεβύθια και δώσε βάθος με τα σωστά μπαχαρικά!

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κιλό φρέσκα φύλλα σπανάκι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
3 ολόκληρες τομάτες, ξεφλουδισμένες

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
2. Ρίχνουμε το σπανάκι με τη χούφτα μας περιμένοντας να μαραθεί κάθε φορά ανάμεσα στις προσθήκες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί πλήρως αλλά να συνεχίσει να έχει φωτεινό πράσινο, ανακατεύοντας συχνά, περίπου κάθε 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το κάρυ σε σκόνη και το τσίλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου ακόμη 1 λεπτό.
4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τις ντομάτες, συμπιέζοντας τις ντομάτες με το χέρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Μπορούμε να προσθέσουμε και 1/2 φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι οι ντομάτες να διαλυθούν και η σάλτσα να πήξει, περίπου για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τα ρεβύθια και σερβίρουμε!

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.