Μαγειρεύω! Και μαγειρεύω συχνά και πολύ! Για τους ανθρώπους που μαγειρεύουν η γεύση ακολουθεί διάφορα ταξίδια.

Το δικό μου ξεκίνησε από τις πλούσιες γεύσεις με δύσκολες συνταγές και πρωτότυπα υλικά. Συνεχίστηκε με έμφαση στις απλές, καθαρές, πρώτες ύλες και σεβασμό στον πλούτο των υλικών που δίνει η φύση.

Σήμερα θέλω να κάνω το γύρω του κόσμου μέσα σε ένα πιάτο / ταπεράκι! Να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερες έθνικ συνταγές, να χαθώ στα μπαχαρικά τους και να πάρω βαθιές ανάσες πάνω από καυτά γουόκ, να ανακαλύψω τι σημαίνει φαγητό για κάθε κουλτούρα.

Πρώτη στάση: Ινδικό!

Ξεκινάω με τα “ευκολάκια” και mainstream! Δηλαδή, με κοτόπουλο τύπου τίκα μασάλα και μπασμάτι ρύζι. Πρόκειται για ένα αρωματικό πιάτο, ιδανικό για να σου δώσει μια καλή εικόνα της νοστιμιάς της Ινδικής κουζίνας.

Υλικά

1/2 καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρια
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
15 γρ. φρέσκο τζίντζερ περασμένο από τον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπολτό
3 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκόβουμε τα φύλλα μόνο και κρατάμε στην άκρη τα κοτσάνια)

400 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε φέτες
1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε φέτες
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα τριμμένο κόλιανδρο
1 πρέζα κουρκουμά
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
100 ml ελληνικό γιαούρτι
50 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα:

1. Βάζουμε την καυτερή πιπεριά με το τζίντζερ και το σπορέλαιο στο μούλτι και τα δουλεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον ντοματοπολτό, τα κοτσάνια κόλιανδρου και τα πολτοποιούμε όλα μέσα στο μούλτι.
2. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα τάπερ και το περιχύνουμε με τον πολτό που ετοιμάσαμε. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το κοτόπουλο να καλυφθεί με την μαρινάδα και κλείνουμε καλά σε ένα τάπερ. Τοποθετούμε το τάπερ στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες ή κατά την διάρκεια της νύκτας.
3. Την επομένη ημέρα: Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα αρωματικά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοψήνουμε το φαγητό μας για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο. Στο τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε στην κατσαρόλα την φρέσκα κρέμα και τα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.
5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι basmati το οποίο έχουμε βράσει για δεκα λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley