Δύσκολα θα βρεις άτομο που δεν του αρέσουν οι γαρίδες. Η νοστιμιά τους είναι αποδεκτή σχεδόν από όλους.

Βάζουν όμως και αυτές το χεράκι τους, αφού μπορείς να τις μαγειρέψεις με πολλούς τρόπους και να έχεις την επιτυχία στην τσέπη. Από βραστές με λαδολέμονο, σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας σε διάφορες εκδοχές, ριζότο, κριθαρότο, γκιουβέτσι στο φούρνο με πάστα και με ό,τι άλλο τρόπο μπορεί να κατεβάσει η μαγειρική κούτρα σου.

Βολτάροντας “ανά τας ρύμας” του μαγειρικού διαδικτύου, βρήκα στο Οnceuponachef.com μια εναλλακτική πολύ απλή, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη. Μου θύμισε τη σως βουτύρου, με σκόρδο και μαϊντανό που κάνουν, κυρίως στη Αμερική, για τα ψητά ή βραστά καβουροπόδαρα από king crabs.

Στην ουσία το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει, μόνο που η σως γίνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι από την ώρα που θα ξεκινήσεις, σε 20 λεπτά τις έχεις στο πιάτο έτοιμες και λαχταριστές!


Υλικά
16 γαρίδες jumbo* καθαρισμένες
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
μύλο με πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο μαλακό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λεμόνι

* Καλό είναι να πάρεις μεγάλες γαρίδες φρέσκιες (αλλά είναι τσουχτερές στην τιμή). Μπορείς όμως και με τις κατεψυγμένες να κάνεις μια χαρά δουλειά. Αλλά και με μικρότερες γαρίδες (θέλουν κουράγιο στο καθάρισμα) βγάζεις νόστιμο και οικονομικό αποτέλεσμα.

Εκτέλεση
1. 
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά και μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα. Όχι παραπάνω χρόνο, γιατί οι γαρίδες από ζουμερές και νόστιμες γίνονται εύκολα στεγνές και λαστιχωτές.
2. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και κατευθείαν προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο στο καυτό ταψί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάει παντού. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και στύβοντας λεμόνι.

Tip: Το λεμόνι είναι προαιρετικό αλλά κατά την γνώμη μου απαραίτητο γιατί σπάει έτσι το έντονο βούτυρο. Στο τέλος, λίγο χοντρό φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω, του πάει πολύ!