Always.Hungry | Αυθεντικό Ιταλικό Tiramisu

Tαξίδεψε στη Ρώμη για τον καίσαρα των γλυκών σου πειρασμών.

Το τιραμισού είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και συνηθίζω να το φτιάχνω σε μορφή τούρτας, σε γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις. Όταν το βλέπω εγωιστικά ή είμαστε λιγότεροι επιλέγω ατομικά μπολάκια ή ποτήρια martini για να κάνω την εμπειρία λίγο πιο εγωιστική. 

Τα πάντα ξεκινούν από τη συνταγή όμως κι όταν αυτή ταξιδεύει από μία παλιά οικογένεια στη Ρώμη καταλήγουμε με ένα tiramisu πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα και πιο προκλητικό απ' ό,τι έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν. 

Υλικά
1 πακέτο τυρί mascarpone 250 γρ
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 200 γρ
1 φρέσκια βανίλια
5 κρόκους βιολογικών αυγών
1 σφηνάκι κονιάκ
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
150 ml καφέ espresso (περίπου 5-6 lungo espresso)
Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη βανίλια κατά μήκος στη μέση και με το μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό της.
2. 
Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
3. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και το σφηνάκι με το κονιάκ και χτυπάμε ξανά.
4. 
Μόλις το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, το βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί κρύο.
5. 
Μετά χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσοχή να μην την χτυπήσετε πολύ και κόψει.

Τελευταίο βήμα για την κρέμα είναι να ενώσουμε τα δύο μίγματα έτσι ξεκινάμε προσθέτοντας με προσοχή και σιγά-σιγά την σαντιγί στον μίγμα των αυγών.

Tip1: Κάνουμε ελαφριές και κυκλικές κινήσεις για να μην κόψει και μαλακώσει η σαντιγί μας και στη συνέχεια, τοποθετούμε το στεφάνι της τούρτας σε μία πιατέλα και αρχίζουμε να προσθέτουμε ως βάση τα σαβαγιάρ, τα οποία έχουμε βουτήξει στον espresso.

Tip2: Για να μη μουσκέψουν πολύ τα μπισκότα και λιώσουν, τα βουτάμε για 1" από κάθε τους πλευρά στον καφέ, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ πιάτο και τον έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Όταν η βάση με τα μπισκότα έχει ολοκληρωθεί, αδειάζουμε από πάνω της τη μισή ποσότητα της κρέμας.

Μετά, με προσοχή, στρώνουμε άλλη μία στρώση με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε espresso και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για το βράδυ ή για τουλάχιστον 6 ώρες για να σφίξει. Πριν το σερβίρουμε μοιράζοντας χαμόγελα, κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο και αφαιρούμε μετά το στεφάνι. Αν μείνει καθόλου γλυκό, πράγμα δύσκολο (ας είμαστε ειλικρινής), το φυλάμε στο ψυγείο για λίγες μέρες. 

Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram και το Facebook ή πήγαινε στο blog μου wink

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα από τον Always.Hungry
Διάβασε ακόμα