Βρεθήκαμε στο σπίτι βραδάκι και λίγο η κουβέντα, λίγο τα ποτάκια η μέρα άλλαξε ημερομηνία και τα αγαπημένα μας ντιλιβεράδικα σταμάτησαν τη διανομή. Το αλκοόλ όμως δεν συγχωρεί και η πείνα από τα ξύδια ήταν γεγονός. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Λίγο να νιώθεις από μαγείρεμα και έχοντας διάθεση, μπορείς να κάνεις παπάδες με ελάχιστα υλικά. Και τι παπάδες ε…

Πράγματι, μερικά  λουκάνικα, ένα κουτί τριμμένη ντομάτα, λάδι, μία συσκευασία ζυμαρικά, δυό-τρία ακόμα υλικά και η “παρτίδα σώθηκε” και με το παραπάνω.

Έτσι λοιπόν, φτιάχτηκε μια παραλλαγή “τρελή γουρουνιά” της μακαρονάδας Μπολονέζ και το αποτέλεσμα ήταν άστο…

Υλικά

5-6 (300-350 γρ.) λουκάνικα πικάντικα (βγάζουμε την μεμβράνη)
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 συσκ. 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκινο ξύδι ή ½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
¼  φλ. κρέμα γάλακτος (αν θες)
500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά (ταλιατέλες ή ριγκατόνι ή φιογκάκια ή…)
Κρατάμε 1 κούπα από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών

Eκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.
2. Σκίζουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά από τα λουκάνικα για πέντε περίπου λεπτά  ή μέχρι να ροδίσει και με ένα πιρούνι σπάμε συγχρόνως τον κιμά για να μη σβολιάσει.
3. Αφαιρούμε το λίπος που έβγαλε το λουκάνικο κρατώντας ελάχιστο από αυτό. Προσθέτουμε τις σπασμένες σκελίδες του σκόρδου για 30-40 δευτερόλεπτα για να βγάλουν το άρωμα τους. Ανακατεύουμε την πάστα τομάτας (την έχουμε αραιώσει με 2-3 κουταλιές νερό) για 2 λεπτά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα το ξύδι ή το κρασί και αλατίζουμε.
4. Μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Κατόπιν, ρίχνουμε το ζυμαρικό στο τηγάνι με την σάλτσα και λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να πάρει μία βράση και να μελώσει το φαγητό. Όχι πάνω από 1-2 λεπτά.
5. Σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση προσθέτοντας λίγη παρμεζάνα από πάνω και φρέσκο χοντροτριμμένο πιπέρι. Του πάει κόκκινο ξηρό κρασί και κατά προτίμηση από το ίδιο που βάλαμε στη σάλτσα.