Συνταγή για εργένηδες: Ψητές ντομάτες με mayo, παρμεζάνα και μοτσαρέλα γκρατινέ

Ούτε μισή ώρα δεν θα σου πάρει. Και είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.

Συνταγή για εργένηδες: Ψητές ντομάτες με mayo, παρμεζάνα και μοτσαρέλα γκρατινέ

Ούτε μισή ώρα δεν θα σου πάρει. Και είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.

Όπως θες ονόμασέ το. Πες το συνοδευτικό, πες το snack, πες το γρήγορο φαγάκι, ένα είναι σίγουρο, είναι νόστιμο, βολικό και γρήγορο. Σε 20 άντε 25 λεπτά μαζί με το ψήσιμο είσαι με το πιρούνι στο χέρι. Και αν αυτό είναι όλο το γεύμα ένα ποτήρι λευκό κρασί, ας πούμε  από μία  Μαλαγουζιά-Ορφανός που κοστίζει στα 10ευρώ ή ένα ροζέ, από το ΕΑΝ του Σκούρα, στα 8,5ευρώ ταιριάζει όμορφα. Αν ψήσεις και δύο λουκανικούμπες για συμπλήρωμα μία Lager μπύρα, για τα γούστα μας, είναι εντάξει, παρότι οι Γερμανοί λένε ότι  τα λουκάνικα τα συνοδεύεις με μία Weiss bier.

Υλικά  για 2 άτομα    

* 2 ώριμες ντομάτες , κομμένες στρογγυλές φέτες

* 2-3 κ.σ. μαγιονέζα

* 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

* 2 μέτρια  κ.σ μουστάρδα Dijon

* 1 κ.γ. ρίγανη

* Αλάτι –πιπέρι

* 1 μέτρια κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

* 4-5 καλές κ.σ. μοτσαρέλα

 

Εκτέλεση

* Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου.

* Στρώνουμε τις φέτες της ντομάτας σε ένα ταψί. Σε ένα μπωλ έχουμε βάλει την μαγιονέζα, την παρμεζάνα, και  την μουστάρδα και τα ομογενοποιούμε. Καρυκεύουμε τις ντομάτες με την ρίγανη και το αλατοπίπερο και με ένα κουτάλι προσθέτουμε από μία κουταλιά από το μίγμα σε κάθε φέτα ντομάτας.

* Σκεπάζουμε τις φέτες της ντομάτας με την τριμμένη μοτσαρέλα και φουρνίζουμε ψήνοντας για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ανασάνει το φαγητό μας, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε όμορφα, νόστιμα και light!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα