Πες το συνοδευτικό, πες το snack, πες το γρήγορο φαγάκι αλλά να ξέρεις ότι ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ! Είναι πεντανόστιμο, βολικό και γρήγορο. Σε 20 άντε 25 λεπτά μαζί με το ψήσιμο είσαι με το πιρούνι στο χέρι. Αν ψήσεις και δύο λουκανικούμπες για συμπλήρωμα μία Lager μπύρα, για τα γούστα μας, είναι εντάξει, παρότι οι Γερμανοί λένε ότι τα λουκάνικα τα συνοδεύεις με μία Weiss bier…

Τι πρέπει να ψωνήσεις;

Υλικά  για 2 άτομα    

2 ώριμες ντομάτες, κομμένες στρογγυλές φέτες

2-3 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μέτρια κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι –πιπέρι

1 μέτρια κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

4-5 καλές κ.σ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Στρώνουμε τις φέτες της ντομάτας σε ένα ταψί. Σε ένα μπωλ έχουμε βάλει μαγιονέζα, παρμεζάνα και μουστάρδα και τα ομογενοποιούμε. Καρυκεύουμε τις ντομάτες με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και με ένα κουτάλι προσθέτουμε από μία κουταλιά του μίγματος, σε κάθε φέτα ντομάτας.

Σκεπάζουμε τις φέτες ντομάτας με την τριμμένη μοτσαρέλα και φουρνίζουμε ψήνοντας για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ανασάνει το φαγητό μας. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε όμορφα, νόστιμα και light!