Πήγε στη μανούλα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι να φάει, χρονιάρα μέρα βλέπεις, η φαμίλια παραδοσιακά μαζεύεται κάθε χρόνο για το γιορτινό τραπέζι. Καλά φάγανε, καλά ήπιανε, στο φεύγα η μανούλα είχε έτοιμο ταπεράκι για τον κανακάρη της. Του ‘χει αδυναμία βλέπεις, να πάρει κάτι το παιδί μαζί του που μένει μόνο του.   

Τα εδέσματα πολλά και η ψητή γαλοπούλα “νταρντάνα”, πεντόκιλη, μοιραία περίσσεψε μπόλικη. Ξέρει ότι του αρέσει το στήθος (της γαλοπούλας), του το ξεχώρισε και το πακετάρισε για να το πάρει μαζί του.

Την παρ’ άλλη μέρα, σκέφτηκε να αξιοποιήσει το ταπεράκι. Εργένης, εργένης ο λεβέντης αλλά δεν χαλαλίζει την όρεξη του τρώγοντας ό,τι τύχει απλά για να μην πεινάει. Έβαλε την κούτρα του να  δουλέψει, έριξε και μια ματιά στο dixiechikcooks.com και σκαρφίστηκε μια επεξεργασία του πακέτου που έκανε το σκέτο “γαλί” να γίνει σούπερ νοστιμιά.

Υλικά
Το ψαχνό της γαλοπούλας* κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 πακέτο νάτσος
1  ½ φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή γραβιέρα
120 γρ μπλου τσιζ σπασμένο σε τρίμματα
3-4 κ. της σ. μαγιονέζα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές
1 κ. της σ. μπούκοβο
BBQ σάλτσα

*Μπορεί βέβαια να έχουμε κοτόπουλο, είναι εντάξει. Αν δεν έχουμε, παίρνουμε κοτόπουλο ή γαλοπούλα και την κάνουμε σωταριστή στα γρήγορα σε ένα τηγανάκι.

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Απάνω του απλώνουμε κοντά- κοντά τα νάτσος. Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με τα 80 γρ. τριμμένο μπλου τσιζ για να γίνουν μια σως.
2. Επάνω από τα νάτσος απλώνουμε το κομμένο πουλερικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές (τόσες όσες είναι του γούστου μας), σκορπίζουμε το μπούκοβο σε όλη την επιφάνεια, την τριμμένη μοτσαρέλα, την σως μπλου τσιζ που φτιάξαμε και ραντίζουμε με την BBQ σως.
3. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς φουρνίζουμε για 8-10 λεπτά, αλλά μετά το πεντάλεπτο παρακολουθούμε συνέχεια γιατί πολύ εύκολα μπορεί να “αρπάξει”, ειδικά τα νάτσος. Ξεφουρνίζουμε όταν λιώσουν τα τυριά και είναι το ψήσιμο όπως μας αρέσει.

Tip: Για εντονότερη γεύση μόλις ξεφουρνίσεις ρίχνεις λίγη επιπλέον bbq σως και το υπόλοιπο τριμμένο μπλου τσιζ.