Η ιδέα της πίτσας έχει ταξιδέψει από την Ιταλία στην Αμερική και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Το αρχικό concept μπορεί να είναι ιερό για τους Ιταλούς, για τον υπόλοιπο πλανήτη όμως είναι απλά μια “μαγειά” για έμπνευση.

Η σημερινή συνταγή είναι εδώ για να σε εμπνεύσει προκειμένου να φτιάξεις τα δικά σου ρολά πίτσας με τα αγαπημένα σου υλικά.

Εγώ, έπαιξα με το πέστο λιαστής ντομάτας που δίνει βάθος και λιπαρότητα και την πιπεριά που είναι πάντα τραγανή και δίνει φρεσκάδα.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
4 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας
3 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Απλώνουμε το πέστο λιαστής ντομάτας πάνω στη σφολιάτα με ένα κουτάλι αφήνοντας ένα κενό ενός εκατοστού από τις άκρες.
2. Προσθέτουμε τις φέτες πιπεριάς από πάνω .
3. Ρολάρουμε τη σφολιάτα και την κλείνουμε σαν σούσι.
4. Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος πέντε εκατοστών και τις βάζουμε σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη.
5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 30 λεπτά.

*Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησε τον Γαβριήλ Νικολαϊδη στο Cool Artisan.