Συνταγή στα γρήγορα | Το κοτόπουλο, το ρεμάλι και μια κονσέρβα Μπύρα!

Συνταγή "ευκολάκι" για να κάνεις το τραπέζι στο ταίρι σου.

Συνταγή στα γρήγορα | Το κοτόπουλο, το ρεμάλι και μια κονσέρβα Μπύρα!

Συνταγή "ευκολάκι" για να κάνεις το τραπέζι στο ταίρι σου.

Με το που είδα το βιντεάκι από αυτή την συνταγή (σιγά τη συνταγή εδώ που τα λέμε, απλά πραγματάκια) μου δημιούργησε μια εικόνα στο κεφάλι μου. Για την ακρίβεια, μια σκηνή από ταινία. Μη σου πω δε πως εντός ολίγων λεπτών είχα και το σκελετό του σεναρίου όλης της ταινίας...

 
Λοιπόν, το σενάριο πάει κάπως έτσι. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας λεβέντης, Μάνος  το όνομά του, τριάντα παρά κάτι, μπορεί και τριάντα βάλε κάτι. Παιδιόθεν του είχε κολλήσει το χόμπι της φωτογραφίας. Το προχώρησε το θέμα και το έμαθε καλά, έψησε τους δικούς του και την έκανε μετά το λύκειο για σπουδές φωτογραφίας κατά Λονδίνο μεριά. Στο ST. Martins School παρακαλώ! Και ψαγμένη και top επιλογή!

Αφού δούλεψε πετυχημένα 2-3 χρονάκια στα εξωτερικά, επαναπατρίστηκε και ασχολήθηκε μέσω της φωτογραφίας με τη διαφήμιση. Τύπος φευγάτος, ομορφούλης, γκομενοσούρτης (και το ήξερε) με look, τζιν τριπλογαζομένο με τρύπες, μποτάκια κίτρινα με κορδόνια λυτά και T-shirt σταμπάτο. Ψυχεδελοκατάσταση δηλαδή. 

Ο φίλτατος Μάνος ήξερε και κάτι ακόμα. Ήξερε ότι το να τα ψιλοκαταφέρνει με το μαγείρεμα, εκτός ότι βολεύει τον ίδιο είναι και πιασάρικο προσόν στην άγρα… νέτων. «Δεν έρχεσαι το βραδάκι από το σπίτι; Θα φτιάξω κάτι να φάμε και να αράξουμε!»   

Το παρατράβηξα μου φαίνεται όμως με το σενάριο, ας πάμε στην «συνταγή».

Υλικά
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο

Μια κονσέρβα μπύρα (το ψηλό κουτί)
Βούτυρο* μαλακό (όχι λιωμένο)
Αλάτι, πιπέρι (ή και κάτι άλλο, πάπρικα ή πιπέρι καγιέν ή…)

*στο βούτυρο για άρωμα μπορείς να προσθέσεις αν θες  και λίγο ξερό σκόρδο και ξερό μαϊντανό.

Εκτέλεση
1. Ανάβεις το φούρνο και τον προθερμαίνεις στους  175 με 180 βαθμούς C.
2. Παίρνεις την μπύρα από ψυγείο, την ανοίγεις και βάζεις τα 2/3 της σε ένα ποτήρι (να έχει κάτι να πίνει ο Μάνος μέχρι να ψηθεί το πουλί) και κρατάς το κουτί με το υπόλοιπο 1/3 της μπύρας.
3. Καλό είναι το κοτόπουλο να έχει μείνει μία ώρα εκτός ψυγείου για να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Βάζεις ένα γαντάκι μαγειρέματος, για να μην πασαλείβεσαι και αλείφεις το κοτόπουλο με το βούτυρο παντού. Το καρυκεύεις επίσης παντού και το «φοράς» στην κονσέρβα της μπύρας από την μεριά που είναι ξεκοιλιασμένο μέχρι το 1/2  του ύψους του κουτιού.  
5. Τοποθετείς το καρφωμένο στο κουτί κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το φουρνίζεις στον προθερμασμένο φούρνο. Για κοτόπουλο 1 ½ κιλού ψήνεις για 30 λεπτά (όχι λιγότερο, το κοτόπουλο από υγειονομικής άποψης πρέπει να ψηθεί κανονικά) και κατόπιν , στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (είναι θέμα γούστου πόσο ακριβώς) για να γίνει τραγανή η πέτσα του και να πάρει όσο χρώμα εσύ θέλεις.

Tip: είτε βάλεις απλό βούτυρο, είτε αρωματισμένο, είναι πολύ ωραίο να ανασηκώσεις την πέτσα του κοτόπουλου, να περάσεις το χέρι σου ανάμεσα και να το αλείψεις στο στήθος και στην πλάτη του με βούτυρο βάζοντας πάλι την πέτσα στη θέση της. Η διαφορά νοστιμιάς είναι μεγάλη.

Ούτως έδρασε ο Μάνος και πήγαν όλα κατ’ ευχήν!    

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα Συνταγές στα γρήγορα
Διάβασε ακόμα