Με το που είδαμε το βιντεάκι από αυτήν τη συνταγή, μου δημιούργησε μια εικόνα στο κεφάλι. Για την ακρίβεια, μια σκηνή από ταινία. Μη σου πω δε πως εντός ολίγων λεπτών είχα και το σκελετό του σεναρίου όλης της ταινίας…
 
Η φάση πάει κάπως έτσι. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας λεβεντάντρας. Μάνος το όνομά του, τριάντα παρά κάτι, μπορεί και τριάντα βάλε κάτι. Παιδιόθεν του είχε κολλήσει το χόμπι της φωτογραφίας. Το προχώρησε το θέμα και το έμαθε καλά. Έψησε τους δικούς του και την έκανε μετά το λύκειο για σπουδές φωτογραφίας κατά Λονδίνο μεριά. Στο ST. Martins School παρακαλώ!

Αφού δούλεψε πετυχημένα 2-3 χρονάκια στα εξωτερικά, επαναπατρίστηκε και ασχολήθηκε μέσω της φωτογραφίας, με τη διαφήμιση. Τύπος φευγάτος, ομορφούλης, γκομενοσούρτης με look, τζιν τριπλογαζομένο με τρύπες, μποτάκια κίτρινα με κορδόνια λυτά και T-shirt σταμπάτο. Ψυχεδελοκατάσταση δηλαδή. 

Ο Μάνος ήξερε ακόμα ότι το να τα ψιλοκαταφέρνει με το μαγείρεμα, εκτός ότι βολεύει τον ίδιο είναι και πιασάρικο προσόν μιας και… “Δεν έρχεσαι το βραδάκι από το σπίτι; Θα φτιάξω κάτι να φάμε και να αράξουμε!”.   

Το παρατράβηξα μου φαίνεται όμως με το σενάριο, ας πάμε στην «συνταγή».

Υλικά 

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο
Μια κονσέρβα μπύρα (το ψηλό κουτί)
Βούτυρο* μαλακό (όχι λιωμένο)
Αλάτι, πιπέρι 
*στο βούτυρο για άρωμα μπορείς να προσθέσεις αν θες και λίγο ξερό σκόρδο και ξερό μαϊντανό.

Εκτέλεση

1. Ανάβεις τον φούρνο και τον προθερμαίνεις στους 175 με 180 βαθμούς C.
2. Παίρνεις την μπύρα από το ψυγείο, βάζοντας τα 2/3 της σε ένα ποτήρι και κρατάς το κουτί με το υπόλοιπο 1/3 της μπύρας.
3. Καλό είναι το κοτόπουλο να έχει μείνει μία ώρα εκτός ψυγείου, για να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Αλείφεις το κοτόπουλο με το βούτυρο παντού. Το καρυκεύεις και το τοποθετείς στην κονσέρβα της μπύρας μέχρι το 1/2  του ύψους του κουτιού.  
5. Τοποθετείς το καρφωμένο στο κουτί κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το φουρνίζεις στον προθερμασμένο φούρνο. Για κοτόπουλο 1 ½ κιλού ψήνεις για 30 λεπτά.