Οι βόειες μπριζόλες σπάλας είναι τόσο πολύ τρυφερές και νόστιμες που δικαιολογημένα σου μπαίνει το ερώτημα, φιλέτο ή σπαλομπριζόλες; Άσε που όταν είναι χωρίς το κόκκαλο τις βάζεις στο τηγάνι- γκρίλα, βάζεις τα λαχανικά δίπλα και σε αυστηρά 10 το πολύ 12 λεπτά είναι το φαγητό σου έτοιμο και λαχταριστό.

Υλικά

* 2 βόειες σπαλομπριζόλες χωρίς κόκκαλο

* 2 μεγάλες πιπεριές κέρατο

* 16 ντοματίνια-βελανίδι

* 1 μεσαίο κουτί μανιταράκια ολόκληρα ΄

* Λάδι -βαλσάμικο

* Θυμάρι-ρίγανη

* Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση  

* Βάζουμε το τηγάνι-γκρίλα στο μάτι να κάψει πολύ καλά.

* Ξεπλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε τελείως με χαρτί κουζίνας. Παίρνουμε λίγο λάδι με το χέρι μας και περνάμε και τις δύο επιφάνειες της κάθε μπριζόλας  και τις τοποθετούμε στη καυτή γκρίλα.

* Εν τω μεταξύ γύρω-γύρω από τις μπριζόλες τοποθετούμε τα λαχανικά. Ψήνουμε από κάθε πλευρά τις μπριζόλες για 5-6 λεπτά και  φροντίζουμε συγχρόνως  το ψήσιμο των λαχανικών μας. Εφόσον ψηθούν οι μπριζόλες και  τις καρυκεύσουμε ,   έχουν ψηθεί ήδη και  τα λαχανικά μας.

* Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά να τραβήξουν τα ζουμιά τους και συγχρόνως κόβουμε τις πιπεριές και μαρινάρουμε όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, θυμάρι , αλάτι και πιπέρι.

* Σερβίρουμε άμεσα για να μην μας κρυώσει το φαγητό και απολαμβάνουμε ένα απλό και πεντανόστιμο γεύμα. Καλή όρεξη!