Το σημερινό kitchen hack είναι το ιδανικό weekend project για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό σε 5 λεπτά (plus 6 ώρες στην κατάψυξη -δεν είμαστε και μάγοι!). Επειδή μου αρέσει να τρώω τις θερμίδες μου το πρωί, πάντα γουστάρω να το κάνω από το βράδυ της Παρασκευής (τα περισσότερα σουκού του καλοκαιριού) για να το βρω έτοιμο για μπρέκφαστ το Σάββατο.

Τα δύο υλικά που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις είναι στάνταρ και με το τρίτο του δίνεις εσύ τη γεύση που θες. Το τρίτο υλικό που επιλέγω συνήθως είναι 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι θες! Σου έχω ιδέες παρακάτω.

Υλικά
200 ml κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία)
200 ml ζαχαρούχο γαλα (1 συσκευασία)
Υλικό της αρεσκείας σου (2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, 10 μπισκότα Oreo σε μικρά κομμάτια, 2 κουταλιές της σούπας αλμυρή καραμέλα, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θες)

Εκτέλεση
1. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει απαλές κορυφές.
2. Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
3. Προσθέτεις το 3ο υλικό και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και αυτό.
4. Μεταφέρεις σε ένα δοχείο και αφήνεις το παγωτό στην κατάψυξη (σκεπασμένο) για τουλάχιστον 6 ώρες.

Extra Συνταγή για ρευστή σοκολάτα
Όταν είσαι έξω και παραγγέλνεις παγωτό, δεν ζητάς extra ρευστή σοκολάτα που παγώνει; Αυτή τη σοκολάτα λοιπόν, μπορείς να την φτιάξεις πολύ εύκολα στο σπίτι με δύο μόνο υλικά.

Υλικά
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση
1. Σε μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα με το βούτυρο. Διατηρείς το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου όσο θέλεις για να σερβίρεις το παγωτό.
2. Αυτό το μείγμα σοκολάτας συντηρείται στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.