Αρχικά έστειλα αυτή τη συνταγή στον αρχισυντάκτη μου θεωρώντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να μιλάμε για ταπεράκια. Άντρες είμαστε, τι στο καλό; Για κάποιο λόγο όμως άγγιξα θέμα ταμπού και θα πρέπει να το “ξαναδούμε”. Σας παρακαλώ στηρίξτε με στην ιδέα ότι ο σωστός άντρας φτιάχνει μόνος του το ταπεράκι του χωρίς να χρειάζεται χέρι μαμάς/γκόμενας/αδερφής. Για ποιο λόγο να χάνεις μια περιουσία σε delivery και να γεμίζεις τον οργανισμό σου με κενές θερμίδες όταν μπορείς να έχεις μια “στρωμένη” διατροφή μέσα σε ένα ταπεράκι! Εγώ προσπαθώ να παίρνω ταπεράκι κάθε μέρα στο γραφείο, αλλά κατά μέσο όρο το σκορ μου είναι 4 στις 5 μέρες.

Και κάτι ακόμα: Γιατί να μην τρως κάτι μοντέρνο; Πόσο καρμπονάρα θα φας από τα ντελιβεράδικα που έχουν μείνει στα ’90s; Δοκίμασε νέα υλικά, όπως η κινόα και το αβοκάντο. Είναι πολύ απλά και εύκολα στην προετοιμασία. Θα σου δείξω εγώ πως! Απλά ακολούθησε το hashtag #TaperakiProject και θα δεις!

Ο σολομός και ο αβοκάντο έρχονται μαζί σου στο γραφείο για να οξύνουν τη σκέψη σου, ενώ ο υδατάνθρακας είναι αυτό που χρειάζεσαι για να έχεις ενέργεια όλη τη μέρα.


Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού

Υλικά
45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
150 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Για το στήσιμο του πιάτου

Υλικά
1 μερίδα μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
100 γρ σολομός καπνιστός ψιλοκομμένος
1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε μια μερίδα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό από τη βρύση.
2. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
3. Μεταφέρουμε στο τάπερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό και το αβοκάντο.
4. Ρίχνουμε χυμό λεμονιού πάνω στο αβοκάντο για να μην μαυρίσει.
5. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Έχεις δική σου πρόταση για τη συνταγή σε ταπεράκι; Δείξε μας τι τρως στο instagram ανεβάζοντας φωτό με hashtag #TaperakiProject