Όταν η ώρα του καφέ έχει περάσει ανεπιστρεπτί και είναι πλέον κατακαλόκαιρο, τα ποτά, τύπου Whisky, Gin, Vodka, ανεβαίνουν στο πατάρι μαζί με τα χειμωνιάτικα. Η φάση τρεβάει κάτι δροσερό, να κατεβαίνει γρήγορα και ευχάριστο, για να ζητάμε “ένα ακόμη” πριν τελειώσει το ποτήρι. Ένα cocktail σαν να λέμε…

Ακολουθούν ποτήρια γεμάτα καλοκαιρινό αλκοόλ. Πιες στην υγεία μας, ε…

Με Tequila. El Diablo

Παγάκια
60 ml reposado tequila
90 ml ginger ale
1 φέτα lime
1 κ.γ. crème de casis

Εκτέλεση

Γέμισε ένα ποτήρι Tom Collins με παγάκια και πρόσθεσε Tequila, καθώς και ginger ale. Στύψε μια φέτα lime και ανακάτεψε ελαφρά. Πρόσθεσε το crème de casis για να κάτσει στον πάτο του ποτηριού. Γαρνίρισε μ’ ένα τσαμπάκι groseille, δύο φυλλαράκια μέντας και σέρβιρε.

Με Whiskey. Μint julep

2 κ.σ. club soda ή νερό
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
15 φύλλα δυόσμου και 4-5 κλαδάκια για διάκοσμο
90 ml Bernheim Kentucky Whiskey ή άλλο Kentucky Whiskey
Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση

Εάν δεν έχεις γνήσιο julep cup, χρησιμοποίησε ένα Highball με ανοιχτό στόμιο ποτήρι. Βάλε σε αυτό ζάχαρη με νερό ή σόδα και ομογενοποίησε καλά. Πρόσθεσε φύλλα μέντας και, χρησιμοποιώντας γυάλινο muddler, πίεσε να βγάλουν το άρωμά τους. Πρόσθεσε Whiskey, γέμισε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο και με ένα κουτάλι ανακάτεψε για λίγο. 

Με vodka. Cosmopolitan

30 ml vodka
15 ml χυμό cranberry
15 ml χυμό λεμονιού
15 ml triple sec
1 φέτα lime
Πάγος

Εκτέλεση

Σ’ ένα σέικερ βάζεις όλα τα υλικά της συνταγής, μαζί με πάγο. Ανακίνησε έντονα για λίγα δευτερόλεπτα και άδειασε το σέικερ σουρώνοντας σε ένα ποτήρι Martini. Γαρνίρισε με μια φέτα λεμόνι στο χείλος και σέρβιρε.

Με Pimm’s. Pimm’s o’ clock με σαμπάνια

25 ml Pimm’s παγωμένο
Champagne παγωμένη
1 φράουλα

Εκτέλεση

Σέρβιρε το παγωμένο Pimm’s σε ένα ποτήρι flute και προσθέτουμε την παγωμένη σαμπάνια μέχρι το πάνω μέρος του ποτηριού. Γαρνίρισε το χείλος του ποτηριού με μία φράουλα.

Με Gin. Mint Gin and Tonic

3-4 κλωνάρια μέντα
10 -12 κυβάκια αγγούρι
60 ml Gin
Tonic water
1 μακρύ stick αγγούρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα Highball ποτήρι βάζεις φύλλα μέντας (όχι όλα),τους κύβους αγγουριού και με ένα γουδί τα συνθλίβεις. Γέμισε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίξε το Gin και έπειτα το τόνικ. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο δυόσμο και το stick αγγουριού.